De portemonnee van Tom Waes

“Kort samengevat kan ik enorm veel geld geven aan reizen en eten. Aan de dingen die me ontspannen, dus. Ik werk zodanig hard en veel, dat ik niet op een euro kijk wanneer er eindelijk vrije tijd is. Eénmaal per jaar ga ik met mijn vriendin alleen op reis. Dan mag het kosten wat het wilt."

Privévilla in Thailand

"Vorige keer huurden we een privévilla in Thailand, met alles erop en eraan. Omdat het lang geleden was. En ook in 2010 is er nog geen vakantie in het vooruitzicht: ik zit volledig volboekt voor de tweede reeks van Tomtesterom. Af en toe gaan we wel eens een weekendje weg, naar Zeeland bijvoorbeeld.”

Woonboot

“Ik rij met een Landrover Discovery: ik sta op een degelijke auto, maar het moet nu ook geen Range Rover van 100.000 euro zijn. Aan kleding besteed ik véél te weinig geld: daar moet ik dringend eens werk van maken. Een gadgetfreak ben ik wel. Aan computers en projectors spendeer ik flink wat geld. Beleggingen heb ik niet. Een eigendom wel. Ik woon met mijn gezin op een woonboot. Of ik ooit in een gewoon huis zou wonen? Geen sprake van. Mijn woonboot is me veel te lief.”

Pensioensparen: late roeping

“Sinds kort ben ik met pensioensparen bezig. Godzijdank dat je daaraan kunt beginnen met terugwerkende kracht. Ik begrijp niet waarom ik er niet eerder aan begon. Het is zoals met mijn jobkeuze: het besef komt allemaal nogal laat bij mij. Misschien heeft de crisis mij wel een duwtje in de rug te geven. Of is het omdat ik veertig werd? Of is het omdat mijn bankier erover begon? In ieder geval, beter laat dan nooit.”

Tekst: Ann Lemaître - Foto: Lies Willaert (VRT)

Bekijk ook het cv van Tom Waes en lees welke de sleutelmomenten uit zijn carrière zijn.