De geheimen van lichaamstaal in 7 foto's

Er wordt wel eens gezegd dat ons lichaam meer onthult dan we eigenlijk willen prijsgeven: onbewust verraden we immers wat we denken en voelen via onze houding. Vacature.com heeft enkele signalen onder de loep genomen. Zo weet je vanaf nu hoe anderen jouw houding interpreteren en hoe je die van je gesprekspartner kan verstaan.

1. Ik ben de baas

asset/34401

Op een ontspannen manier zitten, met de rug tegen de achterkant van je stoel, de armen achter het hoofd gekruist en het ene been over het andere, laat uitstralen dat je erg zelfverzekerd bent. Je voelt je op je gemak en dominant. Pas deze houding zeker niet toe tijdens een vergadering als je niet de leiding hebt.

 

2. Ik weet over wat ik praat

asset/34402

Door je handen in een piramide te houden, met de toppen van je vingers tegen elkaar, uit je een gevoel van vertrouwen en concentratie.

 

 

 

3. Ik ben zeker van mijzelf!

asset/34408

Je handen kruisen, met de duimen naar boven wijzend, geeft aan dat je een positieve visie hebt over de situatie. Dit gebaar straalt vertrouwen en optimisme uit.

 

 

4. Ik heb geen vertrouwen in mijzelf

asset/34404

Steek je je duimen weg, bijvoorbeeld door deze in je zakken te steken, dan wijst dit erop dat je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt.

 

 

5. Ik luister aandachtig

asset/34406

Door je hoofd te kantelen naar de zijkant, wordt een deel van je nek blootgesteld. Dit geeft aan je gesprekspartner het gevoel dat hij zich in een vriendschappelijke omgeving bevindt, waardoor hij zich comfortabeler zal voelen. Je houding toont dat je aandachtig luistert en ontvankelijk bent.

 

 

6. Ik voel mij niet op mijn gemak

asset/34407

Door je nek aan te raken, toon je dat je jezelf niet op je gemak voelt en dat je twijfelt aan wat je verteld wordt.

 

 

 

7. Ik ben bezorgd

asset/34409

Als je het kuiltje in het begin van je hals aanraakt, straal je ongerustheid uit. Je toont dat je je niet op je gemak voelt, gespannen of angstig bent.

 

 

 

Bron: Forbes