Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De gangmaker in Inge Vervotte: "Ik ben degene die aanstuurt op beslissingen"

De competence indicator typeert CD&V-politica Inge Vervotte als een gangmarker. Ze houdt van uitdagingen, heeft aandacht voor anderen en neemt graag de leiding over de groep. Klopt dit met het beeld dat ze van zichzelf heeft? En wat zou ze aan zichzelf willen veranderen?

Herken je jezelf in dit profiel?

Hoog EQ. "Ik kan me gemakkelijk inleven in de situatie van anderen, wat me in mijn job al vaak van pas is gekomen. Als politicus moet je meer dan een keer een akkoord sluiten, je moet er dus voor zorgen dat je een relatie op lange termijn uitbouwt. Dan lukt best als je rekening houdt met de anderen."

Graag leiding nemen. "Een haantje-de-voorste ben ik zeker niet. Maar als er geen leiding wordt genomen, dan zal ik zelf het initiatief nemen. Ik ben een doener. Ik wil graag dat de dingen vooruit gaan en er beslissingen genomen worden, wat niet wil zeggen dat ik ongeduldig ben tijdens onderhandelingen."

Geregeld nood aan uitdagingen. "Ik heb een hekel aan routine en structuur. Ik heb liever dat er vanalles op mijn pad komt. Dat motiveert me."

Bekijk het volledige profiel van de gangmaker.

Eigenschappen van een goed politicus?

"Er bestaat niet echt een ideaal profiel voor een politicus, net zo min als voor een goede bedrijfsleider. Het komt erop aan de ideale samenstelling te vinden als team, waarbij de ene moet slaan en de andere zalven. Mijn sterkte zit in het luisteren naar anderen en tussen de lijnen kunnen lezen."

Wat heb je van jezelf geleerd door in de politiek te stappen?

"Door mijn vakbondswerk kwam ik heel veel in de media. Ik was haast een mediafiguur toen ik in de politiek stapte. In heb intussen ervaren dat ik helemaal niet de behoefte heb om zo op het voorplan te treden. Ik scoor liever aan de onderhandelingstafel dan op het publieke forum, al besef ik goed dat het af en toe nodig is naar buiten te komen. Mensen moeten weten waar je mee bezig bent en wat je al gerealiseerd hebt."

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

"Ik ben nogal een dossiervreter. Voor ik uitspraken doe, wil ik eerst zeven boeken gelezen hebben, minstens vijf mensen gesproken hebben, verschillende memoranda gezien hebben... Soms zou ik iets meer relax willen zijn daarin."

Test jezelf: breng je talenten in kaart met onze competence indicator!