De donderdag van Tom Waes

Copyright: vrt - Bart Musschoot

7.00-7.30 Ik sta op, breng de kinderen naar school en rij onmiddellijk door naar Brussel.

09-09.30 Aankomst bij het productiebedrijf De Mensen in Zaventem. Mijn ochtend verloopt langs de klassieke filetrajecten, maar dat gaat nu eenmaal niet anders. Ik sla me erdoor met Radio 1. Op het werk liggen alle kranten en magazines, die we uitgebreid doornemen.

10.00 Scenariovergadering over de twee afleveringen van The One Man Show die we vanavond zullen opnemen. We overlopen systematisch wie er komt en wat we zullen doen.

12.00-13.00 Ik eet samen met de collega’s in het restaurant beneden. Dat is meestal heel plezant. We praten tijdens de lunch niét over het werk, des te meer over de koers.

13.00-15.00 Vervolg van de scenariovergadering.

15.30 Ik rep me naar Videhouse in Vilvoorde, waar de afleveringen van The One Man Show worden opgenomen. Het is aan de andere kant van de Brusselse ring, dus ook hier sta ik meestal nog eens in de file.

15.30-16.30 Repetitie voor de uitzendingen van vanavond. De repetitie gebeurt niet met de BV’s zelf, maar met studenten als stand-in. Zo checken we of de vragen werken en of alles correct in beeld komt.

17.45 Eten, schminken, kleden: de vaste rituelen net voor de uitzending. Ik ga al even dag zeggen aan de eerste BV van die avond.

19.15 Opname van The One Man Show.

20.15 Tijdens de pause wissel ik van kleding, word ik opnieuw geschminkt en ga ik dag zeggen aan de tweede BV, die in de volgende aflevering zit.

21.30 Tweede opname van The One Man Show.

23u De werkdag zit erop. Ik ga nog een pint drinken en rij, zonder file deze keer, naar huis.