De dag van Sven Ornelis

 

04.30 De wekker loopt af. Ik vervloek het ochtendlijke uur, maar twee minuten later sta ik vrolijk te fluiten onder de douche. Amper vijftien minuten later zit ik in de auto om van mijn woonplaats Rijmenam naar Vilvoorde te rijden. Ontbijten is niet aan de orde: per slot van rekening is het nog nacht.

05.05 Tussen vier en zes zijn er collega’s die nog gekker zijn dan wij: zij presenteren nog een vroegere ochtendshow op Q! Dat is fijn voor mij, want het betekent dat ik niet in een lege radiostudio moet toekomen. De lichten zijn al aan, er wordt geleefd. Ik luister onderweg naar mijn collega’s, pik in de auto nog net het nieuws van vijf uur mee, en om vijf over vijf parkeer in mijn wagen bij Q-Music.

05.10 Ik plaats enkele jingles en kies de tunes uit waarmee ik aan de slag wil gaan. De krantenknipsels liggen klaar. Ik drink snel een Actimel of werk een graanreep naar binnen en overleg met de redactie.

06.00-09.00 Samen met Kürt Rogiers breng ik drie uur lang ‘Ornelis & Rogiers Showtime’. Tijdens die drie uren ben ik klaarwakker. Sinds mijn vorige kompaan Erwin Deckers weg is, ben ik ook degene die dj en technicus is. Toen Erwin er nog was, kon ik het me in noodgevallen nog veroorloven om het de avond voordien wat later te maken. Nu is dat uitgesloten: ik moet voor 100 procent alert zijn.

09.00 De tijd is voorbij gevlogen. Samen met mijn team ga ik ontbijten in de cafetaria van Q. We nemen meteen alle papieren mee en vergaderen over de volgende dagen.

10.30 Het hele team begint te werken aan de volgende ochtenden. Ik zit samen met programmadirecteur Erwin Deckers assistent-programmadirecteur Sylvie om de grote acties van de komende maanden te overlopen.

11.30 Ik lees mijn mails en maak afspraken voor interviews met mensen die de komende weken in the picture zullen staan.

13.00 Ik vertrek naar de Plantyn Hogeschool in Antwerpen. Daar heeft men mij gevraagd om een evaluatie te maken voor derdejaarsstudenten die een radio-programma gemaakt hebben. Ik geef hen enkele concrete tips en bespreek hun voorstellen.

16.00 Tijd om naar de supermarkt te gaan: morgenmiddag heb ik familie op bezoek, waarvoor ik uitgebreid wil koken.

19.00-22.00 Ik ga in bed liggen en val onmiddellijk in slaap. Een zegen: ik kan altijd en overal slapen. Straks moet ik nog gaan dj-en, dus een hazenslaapje is broodnodig.

12.00 Ik speel een dj-set in Lede.

02.00-03.00 Ik speel een dj-set in de buurt van Mechelen.

04.00 In bed. Op zaterdagochtend kan ik normaal gezien uitslapen, maar ik moet er toch weer op tijd uit om morgenmiddag de perfecte béarnaisesaus voor mijn gasten te maken.