De competenties van Lieven Van Gils

Wat zijn de sterktes en zwaktes van Lieven Van Gils? De journalist vulde onze competence indicator in en kreeg volgende analyse voorgeschoteld. Kan hij er zich in vinden?

Hoge score voor: enthousiast, teamspeler
Lage score voor: organisatie, stiptheid 

“Je bent een gangmaker”

“Het klopt dat ik een echte teamplayer ben. Ik haal er enorm veel voldoening uit om er iets van te maken met een bende collega’s, zeker onder lastige omstandigheden. In de Tour worden we dagelijks op de proef gesteld. Het ziet eruit alsof we een groepje vrienden zijn die de hele dag pastis drinken en af en toe eens een gesprekje doen met een renner, maar de realiteit is helemaal anders: wij koersen harder dan de renners zelf. En in dat team ben ik graag degene die de anderen aanspoort om het beste ervan te maken. “

“Een leiderstype ben ik nochtans niet. Ik wil mensen graag mee aansturen te velde, mee opgaan in de strijd. Maar ik zal nooit, zeg maar, de hoofdredacteur van een sportredactie worden. Het klopt dat ik wat problemen heb met regels en procedures. Ik ben ook erg vergeetachtig. Dat los ik op door alles op een briefje te noteren, maar ik durf dan ook wel het briefje eens kwijtspelen.”

“Volgens de test ben ik een positivo: ook dat klopt. Ik heb zelden of nooit een dipje, al kan ik wel eens wakker worden met een zwaar gemoed, maar dat gaat dan weer snel over. Ik ben eigenlijk nooit slechtgezind op mijn werk. Veel heeft te maken met het feit dat ik nog niet veel tegenslag gekend heb. Ik prijs mezelf gelukkig. Het zou grof zijn als ik zou durven klagen over mijn leven: de mooie dingen zijn me allemaal in mijn schoot gevallen.”