De competenties van Kamagurka

“Je bent een menner”

Hoge score voor: overtuigend, kritisch, creatief, optimistisch
Lage score voor: analytisch, holistisch, cijfermatig

 “Ik heb in het geheel niets met paarden, maar ik herken mezelf wel in de omschrijving van ‘menner’. Ik ben creatief, maar ik ben geen kunstenaar die het liefst eenzaam in zijn ivoren toren zit. Ik werk heel graag met mensen samen. En ik neem nogal snel de rol van mentor op mij: ik vind het aangenaam om de gaven van andere mensen te ontdekken. En om hun talenten te laten ontwikkelen. Zo is indertijd bijvoorbeeld mijn samenwerking met Herr Seele ontstaan. Ik ben nogal dominant van karakter, maar ik omring me met mensen die al even dominant zijn. Dat vind ik leuk.”

Zakenman

“Een menner is iemand die graag de leiding neemt. Daarom heb ik ook een eigen bedrijf opgericht, waar vier mensen in vaste dienst zijn. Mensen om de telefoons op te nemen, de facturen te schrijven, de website bij te werken of om mijn tekeningen in te kleuren. Daarnaast heb ik nog een vijftal losse medewerkers. Een chauffeur, bijvoorbeeld: dat vind ik een belangrijke functie. Zonder een chauffeur, zou ik geen optredens meer willen doen.”
“Ik werk de laatste jaren nauw samen met Marc Coucke van Omega Pharma. Een echte zakenman met een hart voor kunst. We vullen elkaar perfect aan. Ik beschouw mezelf trouwens ook als een zakenman. Ik teken liever zelf de krijtlijnen, denk graag mee en wil de touwtjes zelf in handen houden.”

Knettergek plan

“Een menner wil grenzen verleggen: dat heb ik natuurlijk mijn hele leven gedaan. Het is zeer belangrijk voor mij. Al geef ik toe dat ik bepaalde grenzen niet meer kàn verleggen: er is een limiet (lacht). Toch blijft het nog altijd belangrijk om vooral met een knettergek plan te beginnen. Zoals in ‘De grens’, de rubriek in Woestijnvis. Met een quad heel Vlaanderen rondrijden en iedereen die je tegenkomt interviewen. Of het plan dat Marc Coucke bedacht voor mijn schilderijen: mensen kopen een schilderij nog voor het bestaat. Daarna werk ik pas het idee uit. Een rare gang van zaken, misschien, maar de mensen zijn altijd heel tevreden. En ik heb de garantie dat er geld is nog voor ik begin te werken.”