De carrière van Martin Heylen in 6 video’s

Woestijnvisser Martin Heylen begon zijn carrière als schrijvende journalist, maar is nu al enkele jaren op tv te zien als van hot naar her trekkende reporter. Een kort overzicht van zijn tv-carrière.

Alles Kan Beter (1997-1999)

In het satirische Canvas-programma van Mark Uytterhoeven, Guy Mortier en Rob Vanoudenhove was Martin Heylen een van de terugkerende gastpanelleden.

Hoewel hij zich enigszins gedeisd hield, kon hij met enkele kwinkslagen toch de lachers op zijn hand krijgen. Heylen had bij het tv-kijkende publiek zijn introductie als sympathieke peer niet gemist.

Terug naar Siberië (2006)

Martin Heylen werd vooral bekend als de reporter die voor Man Bijt Hond door het hele land trok en bij willekeurige mensen aanbelde om een kijkje in hun huis te nemen. In de daaropvolgende seizoenen deed hij hetzelfde, maar dan in de Verenigde Staten, Siberië en China.

‘Terug naar Siberië’ is een uitvloeisel van deze reeks korte reportages. In dit volwaardige tv-programma keert Heylen  - zoals de titel laat vermoeden – terug naar Siberië, zij het dit keer in de zomer.

De rubriek ‘Goed geprobeerd’ in de Laatste Show (2006)

Toen eerst Bruno Wyndaele en vervolgens Mark Uytterhoeven de Laatste Show presenteerden had Martin Heylen er een wekelijkse vaste rubriek.

In ‘Hé, lekker feest’ bezocht hij telkens een feest ergens in Vlaanderen, in ‘Goed geprobeerd’ testte hij dan weer verschillende zaken uit, die de mensheid ten goede konden komen.

In dit filmpje gaat Heylen op zoek naar gratis vervoer, door zichzelf als treinbagage voor te doen en door een auto te ‘vinden’:

Martin in de Allerslimste Mens Ter Wereld (2010)

In 2004 was Martin Heylen ook een kandidaat in de onwaarschijnlijk populaire quiz ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. In 2010 keerde hij terug voor de strijd der titanen in ‘De Allerslimste Mens Ter Wereld’, maar hij werd er al snel uitgeknikkerd door muzikant Frank Vander linden.

God en klein pierke (2010 en 2011)

Voor de twee keer schetst Martin Heylen het portret van enkele spraakmakende beroemde Belgen. Hij volgt hen een jaar lang en interviewt hen in zijn eigen gekende stijl. In de eerste reeks passeerden onder meer Raymond van het Groenewoud, voormalig kardinaal Danneels en Herman Van Rompuy de revue. Deze keer is het de beurt aan onder meer Piet Huysentruyt, Joëlle Milquet, Arno en Rudi Vranckx.

In deze aflevering volgt hij humorist en kunstenaar Kamagurka, die geïnspireerd door de aanwezigheid van Martin Heylen meteen een portret van hem schildert.

Uitsmijter: Martin Heylen doet aan Thai Chi

Een van de hobby’s van Martin Heylen is de Chinese bewegingskunst Thai Chi. Hier geeft hij een demonstratie aan Tom Waes: