De carrière van Luc Appermont in 6 hoogtepunten

Al sinds mensenheugenis komt Luc Appermont (62) op het tv-scherm als oerdegelijke, maar ook ietwat saaie presentator. Vandaag maakt hij zijn comeback bij de vrt met het programma ‘Vroeger of later’. Ziehier een beknopt overzicht van zijn vier decennia overspannende carrière.

Binnen en buiten (1974-1976)

In 1972, tijdens zijn laatste jaar aan de kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck, schreef de toenmalige BRT een examen uit voor omroepers. Appermont schreef zich in en maakte nog datzelfde jaar zijn debuut als op tv. Twee jaar later presenteerde hij, samen met Walter Capiau, de show ‘Binnen en buiten’.

Pak de poen show (1987-1990)

Na de legendarische aflevering van deze show waarin de gebroeders Verreth volledig de mist ingegaan waren als presentatoren ging de BRT op zoek naar een vakman om hen te vervangen. De keuze viel al snel op Luc Appermont. Waar de Verreths als duo niet in slaagden was een koud kunstje voor Appermont: drie jaar lang legde hij een foutloos percours af.

Waagstuk (1991-1998)

In 1990 stapte Appermont over naar de commerciële omroep vtm. Ook daar werd hij een allround presentator die vlot ingezet kon worden voor shows, quizzen en praatprogramma’s. In het dagelijkse spelletje ‘Waagstuk’ verscheen een antwoord op het scherm en moesten de kandidaten de bijpassende vraag raden.

Talkshow ‘Luc’ (1992-1996)

Elke televisiepersoonlijkheid droomt van een eigen talkshow. Die van Appermont heette eenvoudigweg ‘Luc’ en bood elke week een forum aan de meest uiteenlopende gasten zoals transseksuelen, fakirs of bekende Vlamingen.

‘De Zoete Inval’ op Radio 2 (1988-2003)

Ook nadat Appermont al jaren overgestapt was naar de vtm mocht hij op Radio 2 nog verder zijn zelfbedachte programma ‘De Zoete Inval’ blijven presenteren. In deze ludieke quiz ging een panel van bekende Vlamingen op zoek naar het antwoord op een vraag die Appermont of een luisteraar hen stelde. Niet zelden was het antwoord te  vinden in de seksuele sfeer, en dit tot groot jolijt van panelleden zoals Margriet Hermans, Jaak Pijpen of Wendy Van Wanten.

Dancing on Ice (2006)

Samen met Ellen Mareels neemt Appermont deel aan deze schaatswedstrijd op vtm. De jury geeft hem de slechtste noteringen van alle deelnemers, maar het publiek houdt hem in de wedstrijd. In de derde aflevering roept Appermont uitdrukkelijk op om weggestemd te worden.

Een voorproefje van 'Vroeger of later':