De beste apps voor zakenlui, jonge professionals, artiesten ...

Apple voert al enkele jaren reclame met de slogan "there’s an app for that”, waarmee ze willen bewijzen dat voor werkelijk elke mogelijke situatie een app bestaat om je leven makkelijker te maken.

Smartphones en tablets worden steeds meer mainstream. En daarvoor zijn natuurlijk hopen applicaties gemaakt, maar wie ziet nog door de bomen het bos? Wij scheiden voor jou het kaf van het koren, of je nu huisvrouw, kaderlid, artiest of net afgestudeerd bent.

Drukbezet zakenman

 • Bloomberg
  Wie de beurs wil volgen onder alle omstandigheden, kan dat via zijn iPhone, iPad, Android phone of tablet, Blackberry of Nokia met de mobiele applicaties van Bloomberg. Deze professionele speler in de businesswereld geeft je altijd realtime informatie over de economische situatie.
 • iSoBusy
  Met deze app, beschikbaar voor iPhone, kan je zonder gezichtsverlies vertrekken uit vergaderingen die oneindig lijken. Het lijkt alsof je een zeer belangrijk telefoontje krijgt, je kan zelfs je eigen boodschap opnemen!
 • Dragon dictation
  Een secretaresse dicteren is niet langer nodig, met de Dragon dictation-app. Praat gewoon tegen je Android, iPhone of Blackberry de tekst verschijnt op het scherm. Verstuur je boodschap vervolgens als mail, sms of tweet.

Net afgestudeerd

 • Van Dale Nederlands
  Spellingsfouten op je cv of in je motivatiebrief kunnen je een job kosten. Deze mobiele woordenboek van Van Dale (iPhone, Android & Blackberry) geeft je de kans om onmiddellijk de woorden en uitdrukkingen op te zoeken waar je je twijfels over hebt.
 • Free Wi-Fi Finder
  Klaar om de wereld te zien, voor je in het beroepsleven stapt? Deze app heeft meer dan 100.000 gratis Wi-Fi hotspots over de hele wereld in zijn catalogus.
 • Film Classics
  Niets te doen en niets op tv? Profiteer ervan om je filmkennis bij te spijkeren! Deze app laat je naar 30 oude films als Metropolis, Nosferatu en Pantserkruiser Potemkin kijken, voor amper 99 cent!

Artiest

 • Instagram
  Dit is misschien niet erg nuttig, maar wel leuk voor wie even de artiest wil uithangen. Je vindt de foto’s op je telefoon maar gewoontjes? Instagram transformeert ze in een handomdraai tot echte kunstwerkjes.
 • WhatTheFont
  Hippe vogels die geïnteresseerd zijn in design en typografie, staak jullie zoektocht! Neem met je iPhone een foto van een titel of tekst, en WhatTheFont vertelt je meteen om welk lettertype het gaat.
 • Spotify
  Nu deze streamingdienst eindelijk beschikbaar is in België, kan iedereen genieten van nieuwe en oude deuntjes uit de catalogus van meer dan 13 miljoen nummers. Een streepje jazz of wat progrock voor de hipsters? Het is allemaal mogelijk.

Bron: Extra Le vif-l’expres