De 6 slechtste werknemers van 2012

Iedereen heeft wel eens een mindere dag op het werk, maar sommige werknemers gaan daar wel heel slecht mee om. Wie dan volledig over de rooie gaat dreigt daardoor de rest van zijn carrière in gevaar te brengen.

De Amerikaanse jobsite jobs.aol.com verzamelde enkele pijnlijke voorbeelden van compleet ongepast gedrag op de werkvloer. Ziehier de slechtste werknemers van 2012 …

1.

Een werknemer van Burger King plaatste op de site 4Chan een foto van zichzelf terwijl hij met zijn voeten in twee bakken salade staat te trappelen. Daaronder prijkte de tekst “Dit is de salade die je bij Burger King eet.”

Via de metadata die in de foto zit opgeslagen konden gebruikers van 4Chan achterhalen dat de schuldigen gezocht moesten worden in het Burger King-filiaal in Mayfield Heights, Ohio. De restaurantverantwoordelijke herkende onmiddellijk de man op de foto en drie betrokken werknemers kregen hun ontslag.

2.

Steven Conard, een 39-jarige grafdelver die werkt op het kerkhof van Wisconsin, stal een crèmekleurige Fender Telecastergitaar uit de kist van William Jourdan, een oorlogsveteraan die samen met zijn favoriete gitaar begraven wilde worden.

De familie van Jourdan ontdekte de diefstal toen de grafkelder verzegeld zou worden. Conard, die beweerde dat de gitaar te kostbaar was om gewoon in een crypte te liggen, werd veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan vier jaar voorwaardelijk, en 240 uren gemeenschapsdienst. Ook moest hij een brief met excuses aan de familie schrijven.

3.

Toen een koerier van Pizza Hut in Iowa maar een schamele fooi kreeg, was hij zo kwaad dat hij tegen de voordeur van de klant besloot te urineren. Helaas voor hem had een videobewakingscamera zijn wraakactie opgenomen. Hoewel hij achteraf de klant nog opgebeld heeft om zich te verontschuldigen, werd de koerier ontslagen.

4.

Tijdens een van de debatten tussen Obama en Romney eerder dit jaar verstuurde een medewerker van keukenrobotfabrikant KitchenAid een misplaatste grap via de officiële Twitteraccount van zijn bedrijf: "Obamas gma even knew it was going 2 b bad! 'She died 3 days b4 he became president'. #nbcpolitics"

Met de tweet verwees de medewerker naar het feit dat Obama’s grootmoeder in 2008 gestorven is vlak voordat haar kleinzoon tot president werd verkozen. Het bericht werd verstuurd naar de 24.000 volgers van KitchenAid. Nadat de fout aan het licht was gekomen, verontschuldigde het bedrijf zich onmiddellijk via een nieuwe tweet en benadrukte een woordvoerster dat de medewerker in kwestie verwijderd zou worden uit het Twitterteam van KitchenAid.

5.

Een metrobestuurder in Manhattan werd betrapt terwijl hij al rijdend met de metro de krant zat te lezen tijdens het spitsuur. Passagiers zagen hoe de man enkel even uit zijn lectuur opkeek als er een bel afging. Nadat NBC News beelden van het voorval had getoond, verspreidde de vervoersmaatschappij MTA een persbericht waarin ze stelde dat het onaanvaardbaar was om als metrobestuurder te lezen tijdens het werk.

6.

Een winkelassistent bij een filiaal van Family Dollar in Kansas City wilde een grap uithalen met een collega en had daarom 25 laxeerpillen in twee flessen cola opgelost.

De collega had de grap echter door en plaatste de gecontamineerde flessen in de koelkasten voor de klanten, waar ze werden gekocht door de 54-jarige Barbara Nelson. De vrouw dronk van de cola, raakte hierdoor ernstig ziek en moest in het hospitaal worden opgenomen. Family Dollar bood haar om het goed te maken een geschenkbon van 200 dollar aan, maar Nelson weigerde deze en daagde de winkel voor de rechtbank. De twee betrokken winkelbedienden werden aangehouden voor onderzoek.