Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

De 6 meest absurde dingen die mensen op hun cv zetten

Wie op zoek is naar een job vraag zich vaak af of het de moeite loont om zich te wagen aan een origineel cv. Hoewel sommigen zullen zeggen dat je je kunt laten opmerken door lef te tonen, zijn er ook experts die waarschuwen om bepaalde grenzen niet te overschrijden.

Ziehier zes absurde dingen die sollicitanten op hun cv hebben gezet of eraan toe hebben gevoegd.

1.Een plastieken voet

Een kandidate had op haar motivatiebrief gezet dat ze graag “een voet tussen de deur” zou krijgen bij het bedrijf waar ze solliciteerde. Om haar woorden kracht bij te zetten had ze een voet in plastic meegestuurd. Ze schreef ook nog dat ze hoopte dat “het schoentje van het bedrijf haar zou passen”. Helaas bleek dat niet het geval.

2.Een vals bloedstaal

Een andere kandidaat had een vals bloedstaal aan zijn cv bevestigd. Daarop kleefde een etiket waarop stond dat hij bereid was om “bloed, zweet en tranen” te laten voor een job. Zijn initiatief was dan misschien wel creatief, de rekruteerder ermee overtuigen is niet gelukt.

3.Een inhoudtabel

Een belangrijke vuistregel voor een cv is dat het kort moet zijn. Voor een gewone carrière zijn twee bladzijden het maximum, langer betekent een tijdverlies voor de rekruteerder.

Een kandidaat had deze regel totaal genegeerd, want zijn cv was zodanig lang dat hij het nodig vond om er een inhoudstabel aan toe te voegen.

4.Lichaamsmaten

Een kandidate had aan haar cv een rubriek ‘maten’ toegevoegd. Daar stond onder meer te lezen dat haar schoenmaat 38 was, haar borstomtrek 71 cm meet en haar taille 86 cm. Ze vermeldde ook nog dat ze groene ogen had en kastanjebruin haar. Al deze lichaamskenmerken waren totaal niet relevant voor de job waarvoor ze solliciteerde. Het ging helemaal niet om een modellenjob.

5.Een verslaving aan chocoladebroodjes

Er zijn dingen waarover je beter zwijgt op je cv. Zo laat je dingen die compleet niet ter zake doen (zoals je lichaamsmaten) best achterwege. Een rekruteerder kreeg al een cv te zien waarbij een sollicitant in de rubriek ‘interesses’ geschreven had dat hij verslaafd is aan chocoladebroodjes eten.

6.Kennis van het gebruik van een weefgetouw

Het is belangrijk om je belangrijkste competenties goed in de verf te zetten op je cv. Andere laat je dan weer beter onvermeld. Zo zag een rekruteerder al heel wat overbodige competenties op cv’s staan. Sollicitanten vermeldden onder meer dat ze “konden omgaan met Microsoft Word”, “een fax konden gebruiken” en “kennis hadden van het gebruik van een weefgetouw”.

Bron: Businessinsider.com