De 6 eigenschappen van een Beste Werkgever

Schoenen Torfs en Sas Institue mogen zich de Beste Werkgevers van 2010 noemen. Wat hebben deze Beste Werkgevers meer dan 'gewone' werkgevers?

1. Laureaatbedrijven blijven communiceren met hun mensen, ook al is de boodschap negatief.

2. Hun managers verstoppen zich niet in crisistijd, ze blijven beschikbaar om klachten van hun mensen te bespreken. ‘Ze luisteren naar ons’, zeggen hun mensen.

3. Het hele beleid blijft transparant: ook als de salarissen bevroren worden, kan elke werknemer perfect op zijn loonstrookje volgen hoe dat gebeurt.

4. Deze organisaties dragen zorg voor hun individuele medewerkers die door de crisis meer onder stress staan: ze organiseren sportactiviteiten tijdens de uren of sessies persoonlijke coaching,…

5. Deze bedrijven zijn zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze organiseren acties voor goede doelen, waar hun medewerkers aan deelnemen. Professor Buyens: “Dat zagen we vijf jaar geleden bijna niet.”

6. Ze geloven in de kracht van een divers personeelsbestand. Onder meer daarom voeren ze acties om vijftigplussers ‘inzetbaar’ te houden.

Maak kennis met de Beste Werkgevers van 2010.

Reageer

Wat zijn volgens jou de kwaliteiten van een beste werkgever? Hoe onderscheidt hij zich van de rest? Redacteur Nico Schoofs geeft je in zijn standpunt alvast wat inspiratie.