De 5 geheimen van succesvol ondernemen volgens Richard Branson

Wil je je eigen zaak opstarten of een product op de markt brengen? Luister dan naar de wijze raad van Richard Branson. De eigenzinnige oprichter van het succesvolle imperium Virgin Group legt in 5 stappen uit wat volgens hem de geheimen zijn van een geslaagde onderneming.

1. Geniet van de dingen die je doet

Omdat het opstarten van een zaak veel tijd vereist, kan je maar beter plezier hebben in wat je doet. De grootste voldoening haal je uit zaken waar je helemaal achter staat. Eigenlijk verschilt een zakenman- of vrouw niet veel van een artiest. Net zoals een artiest moet je er voor zorgen dat alles juist zit, tot in het kleinste detail vooraleer je van start gaat. Vergeet niet dat je werk nooit gedaan is. De zakenwereld evolueert constant en je kan maar best zo alert mogelijk zijn. Breng iets op de markt waarvan je overtuigd bent dat het een verschil kan maken.

2. Creëer een uitzonderlijk product

Het is aartsmoeilijk om met een nieuw merk of product te overleven in de moderne wereld. Daarom doe je er goed aan eerst voor jezelf uit te maken wat je precies wil en waarom je vindt dat jouw creatie radicaal verschilt van andere producten. Neem als voorbeeld grote bedrijven als Microsoft, Google en Apple. Zij hebben iets compleet nieuw uit de grond gestampt en hebben zichzelf voortdurend heruitgevonden. Dat is de sleutel tot succes.

3. Zorg er voor dat je werknemers trots zijn

Een zaak bestaat uit een groep van mensen. Zij zijn jouw grootste troeven. Wil je je product op de markt brengen dan moet je daar absoluut rekening mee houden. Zorg ervoor dat je werknemers graag komen werken en trots zijn op de dingen die ze produceren. Je zal zien dat dit op lange termijn ook voor jouw zaak loont.

4. Heb aandacht voor je werknemers

Als zaakvoerder is het belangrijk dat je aandachtig naar je werknemers luistert. Je hebt natuurlijk je eigen visie over de gang van zaken, maar het heeft geen zin die zonder enig debat op te leggen. Denk eraan dat jij niet het alleenrecht hebt op goede ideeën en visies.

Geef je werknemers een compliment en loof ze voor hun hun werk. Mensen bloeien open als ze horen dat ze goed werk hebben geleverd. Focus niet op het negatieve, want meestal weten ze al uit zichzelf wanneer er iets is fout gelopen. Een goede manager verliest zijn geduld niet en bekritiseert nooit mensen en plein public.

Geef je werknemers altijd een kans. Als iemand niet voor de volle 100% meedraait is dat misschien omdat hij niet op de juiste plaats zit binnen het bedrijf. Ga dus niet meteen over tot ontslaan maar bekijk of er een andere functie is die beter bij hem past.

5. Verberg je niet

Een goede manager verstopt zich niet achter zijn bureau. Ga naar buiten, ontmoet veel mensen en knoop gesprekken met hen aan. Neem ook altijd een notitieboekje mee. Wanneer je met werknemers, klanten of consumenten praat, schrijf dan nadien al hun ideeën en vragen op. Noteer hun emailadressen en zorg ervoor dat ze een antwoord krijgen op hun vraag.

Ga ook op zoek naar managers die op dezelfde lijn als jou staan. Op die manier hou je de bedrijfscultuur eenduidig maar ook vriendelijk. En je vermijdt interne problemen.

En vergeet niet: alle begin is moeilijk, ook dat van een onderneming. Stel dat je zaak niet overleeft, wees dan niet ontmoedigd. De beste lessen trek je uit de fouten die je maakt.