De 5 best betaalde modellen ter wereld

De modellenwereld is een harde business, en het is nog moeilijker om er je brood mee te verdienen als je niet Kate Moss heet. Deze vijf modellen kunnen daarentegen wel een flink spaarpotje aanleggen.

1. Giselle Bündchen

(c) Joe Seer / Shutterstock.comDeze 29-jarige Braziliaanse schone beviel in december 2009 van haar eerste zoon, Benjamin, en leek haar babybuikje nog dezelfde dag kwijt te raken. 2010 werd een bijzonder succesvol jaar, met campagnes voor onder andere True Religion jeans en Dolce & Gabbana. Door haar modellenwerk, en een eigen huidverzorgingsmerk en een modelijn met sandalen, kon Giselle in 2010 aanspraak maken op een dikke 25 miljoen dollar.

 

 

 

2. Heidi Klum

(c) NataliaYeromina / Shutterstock.comDeze Duitse is enkele jaartjes ouder dan Giselle, 38, en zag vorig jaar 16 miljoen dollar haar richting uit komen. Naast modellenwerk voor onder andere Victoria Secret doet ze ook veel gastoptredens in televisieseries, én ze is de presentator van het realityprogramma Project Runway. Deze Idool voor modeontwerpers maakte haar nog bekender bij het grote publiek. Het programma was ook al in een Vlaamse versie te zien: De Designers, waarin Heidi ook even haar opwachting maakte.

 

 

3. Kate Moss

Op de derde plaats staat een enfant terrible van het wereldje: de door schandalen geplaagde Kate Moss. Ondertussen lijkt ze wat van haar wilde haren verloren - dat mag ook op 36-jarige leeftijd. Ondanks deze bijna bejaarde modellenleeftijd draait Kate nog steeds mee aan de top, waar ze lucratieve contracten met onder andere Versace en Longchamp versierde. In totaal leverde het haar in 2010 9 miljoen dollar op.

 

 

 

4. Adriana Lima

Net zoals Heidi Klum is deze Braziliaanse een model van het bekende lingeriemerk Victoria Secret. Op haar zestiende werd ze tweede in een “Supermodel of the World”-verkiezing, nadat ze het jaar ervoor verkozen werd tot “Supermodel of Brazil”. Dankzij contracten met onder andere GUESS? en Louis Vuitton, en natuurlijk haar werk voor Victoria Secret, kreeg La Lima in 2010 7,5 miljoen dollar op haar bankrekening gestort.

 

 

 

5. Doutzen Kroes

(c) aspen rock / Shutterstock.comDe 25-jarige Nederlandse is voorlopig het laatste model dat een contract kreeg bij Victoria Secret, ondertussen twee jaar geleden. Daarnaast haalt ze veel inkomsten uit een lucratieve deal bij cosmeticagigant L’Oréal, en ze liep vorig jaar ook mee in een modeshow van Prada. Maandelijks verzorgt ze een column in het lifestylemagazine Marie Claire, waarvan ze eerder ook al de cover sierde. Voor al dat harde werk kreeg ze in 2010 6 miljoen euro.

 

 

Bron: Forbes.com