Crisis maakt vooral jonge werknemers loyaler

Wat doet de crisis met het engagement van een werknemer? Dat was de hamvraag in het onderzoek van uitzendorganisatie Kelly Services. Ze ondervroegen hiervoor 134.000 werknemers uit 29 landen.

Dit zijn de 4 belangrijkste conclusies:

1. Wereldwijd vindt 27% van de werknemers dat ze door de crisis loyaler zijn geworden tegenover hun baas. 10% zegt minder trouw te zijn, 63% merkt geen enkel verschil.

Vooral de generatie Y (tussen 18 en 29 jaar) blijkt veel loyaler geworden te zijn. Voor hen was het dan ook de eerste echte crisis. Ook bij Amerikanen is het effect groter dan bij Europeanen.

Percentage werknemers dat door de crisis loyaler is geworden

asset/29372

2. Van de Amerikaanse werknemers zegt 52% heel geëngageerd te zijn. In Europa is dat maar 36%. Interessanter of uitdagender werk zou 42% tevredener en geëngageerder maken

3. Weinig of geen vooruitgang is een van de belangrijkste redenen om ergens anders werk te zoeken, belangrijker nog dan het salaris. Voor oudere werknemers is een gebrek aan goed management vaak een doorn in het oog. Ook de reputatie is voor hen belangerijker dan voor de generatie Y.

4. In Europa heeft 23% heeft veel vertrouwen in zijn werkgever, een flink pak minder dan in de VS (47%) en in Azië (42%)

Tekst: Jonas Stevens

Lees ook:
- Verliezen ouderen sneller hun job in crisistijd?
- 4 op 10 willen na crisis van job veranderen