Corrector

Competence Indicator

Je bent een corrector.

"Plan voor je begint" staat je op het lijf geschreven? Aan oog voor anderen bij jou zeker geen tekort? Je kritische ingesteldheid is altijd en overal aanwezig? Dan ben je een geboren corrector.

De corrector gaat voor het vertrouwde. Hij is dus niet uit op avontuur, maar kiest daarentegen voor zekerheid.

Stiptheid en afwerking

Eerder dan de creativiteit, staat bij de corrector de zorg voor stiptheid en afwerking centraal. Je weegt initiatieven en plannen af ten opzichte van hun haalbaarheid.

Discipline

In alles wat je doet, ga je uiterst gedisciplineerd te werk, waarbij je elk punt de nodige aandacht schenkt. Iets vergeten probeer je ten alle tijde te vermijden.
Wil je echt optimaal je werk doen, dan moet je er voor zorgen dat je in een vertrouwde omgeving aan de slag kan. Tegenover mensen waar je nog niet eerder mee samenwerkte, sta je eerder afwachtend-kritisch.
Om opdrachten tot een goed einde te brengen, laat je je leiden door het verleden. Welke dingen werden in vorige projecten succesvol aangepakt? Bij jaarlijks terugkerende activiteiten grijp je systematisch naar het bestaande raster om je voorbereidingen te treffen.

De anderen

Zelf doe je je uiterste best om je engagementen na te komen. Zij die je kennen, weten dan ook dat ze voor de volle 100% op je kunnen rekenen.
Dat kan echter niet van iedereen gezegd worden. Als andere mensen hun beloftes niet nakomen, kan je dan ook zeer teleurgesteld zijn. En dat zal je omgeving zeker van je gezicht kunnen aflezen. Voor deze mensen heb je steeds een woordje kritiek klaar.Je bent trouwens ook kritisch voor jezelf!

Bijkomende info

Hoe ziet de werkomgeving van een corrector eruit?

 

Lees ook de dossiers over:
Timemanagement
Presentatietechnieken
People management
Test je IQ!
Hoe vergaar jij kennis?