Consultant

Competence Indicator

Je bent een consultant.

Ontbreekt het je niet aan kritische zin? Werk je graag samen met anderen ? En houd je ervan de dingen te analyseren ? Dan ben jij een echte consultant.
De consultant wil anderen helpen met zijn kritische opmerkingen. Conflicten probeert hij echter te vermijden. Hij heeft aandacht voor de mensen waarmee hij werkt en leeft.

Overleg en kritische zin

Als consultant weet je waarover je spreekt. Je wilt je kennis aan anderen meedelen, maar niet vooraleer alles grondig afgewogen te hebben.De mening van anderen is zeker ook belangrijk in het geheel van overwegingen.
Je wilt anderen helpen door je kritische opmerkingen.Je stuurt aan op overleg om de moeilijke details te doorgronden. In je gesprekken komen die details overvloedig aan bod. Steeds weer is er wel iets dat je even grondiger wilt bekijken.
Zonder veelsprakerig te zijn, zeg je de dingen zoals ze zijn, zonder daarbij nodeloos mensen te kwetsen of te vernederen. Het is dan aan de anderen om te beslissen wat ze ermee doen.

Interesse voor anderen

Het is zeker niet je bedoeling om conflicten uit te lokken door je kritische opmerkingen.
Het doen doen en laten van mensen interesseert je. Je kent hun sterktes, maar ook hun zwaktes en je kan daar op inspelen. Toch maak je daar weinig of geen misbruik van. Individueel opportunisme staat immers niet in je woordenboek. Politieke spelletjes zijn een doorn in je oog.
In gesprekken ben je aanvankelijk eerder afwachtend en terughoudend. Je neemt je tijd om een goed onderbouwde mening te vormen.

Dubbel denken leidt tot twijfel

Je hebt zowel oog voor de harde als de softe aspecten, denken en voelen, feiten en emoties, dingen en mensen. Dit speelt je soms parten als je beslissingen neemt en maakt je nog kritischer. De veelheid aan overwegingen doet je lang stilstaan vooraleer de knoop door te hakken. Je houdt vast aan je eigen waarden. Je wenst op dit vlak niet te veel compromissen, al sta je doorgaans je mening niet van de daken te schreeuwen.

Lees ook volgende dossiers over:
Hoe vergaar jij kennis?

Timemanagement

Presentatietechnieken

Hoe onderhandelen?