Christian Salez (Delvaux): "De Belgische modesector speelt niet mee met de groten"

Christian Salez (46), ex-CEO van Delvaux

Christian Salez was CEO bij het Belgisch modehuis Delvaux, dat hij deze zomer vaarwel zei om een nieuw project te beginnen. Onder zijn leiding heeft het merk zich geherpositioneerd waardoor het opnieuw winst maakt. Voor Delvaux was hij meer dan tien jaar actief in de reclame (o.a. als CEO van TBWA) en gedurende tien jaar directielid in de industrie, bij bpost en Vinçotte. Daarnaast is hij bestuurder van het Antwerps modemuseum en van de stichting van het Vlaams stripverhaal en directielid van het VBO.

Elke dag van september stelt Vacature tien vragen aan een gereputeerde Belgische CEO over zijn kijk op de toekomst, de sector en zijn carrière. Vandaag: Christian Salez, ex-CEO van Delvaux.

1. Welke vijf functies hebben een toekomst in uw sector? Waarom?

“De ontwerpers zelf. Zij die echt het verschil maken. Het management van alle creatieve beroepen en ontwerpers. Productieverantwoordelijken die begrijpen dat luxe en artisanale productie hand in hand gaan. Commerciële ontwikkelaars die zich thuis voelen in de groeilanden, met Azië als prioriteit. De HR-verantwoordelijken die deze mensen opsporen en motiveren.”

“De mode is nog meer dan andere sectoren een globale sector. De verhoudingen binnen de sector zijn van een heel andere omvang en de concurrenten zijn wereldspelers. Je moet dus wel uitblinken.”

2. Welke profielen zijn het meest geschikt voor die functies?

“Personen die met beide hersenhelften denken. Daarmee bedoel ik dat het rationele en het emotionele in evenwicht moet zijn.”

3. Zijn er op de arbeidsmarkt voldoende mensen met dat profiel? Of is er een nijpend gebrek aan talent?

“In de modesector speelt de Belgische markt niet mee met de groten. Het wereldje moet dus grondig door mekaar geschud worden zodat de kweekvijver van talent op peil blijft. Het is een kwestie van beleid, mentaliteit en opleiding.”

4. Bereidt het Belgisch onderwijs studenten voldoende voor op jobs met toekomst?

“De Antwerpse modeacademie is dé referentie, gevolgd door La Cambre. Maar op het vlak van creatief ondernemerschap en productie is het Belgisch onderwijs een niemandsland.”

5. Wat zijn de voornaamste tendensen en uitdagingen in uw sector?

“Boven op de globalisering met Azië als enige groeiende markt evolueert de distributie naar twee uitersten: winkels die zich in één merk specialiseren en de 'grootwarenhuizen' die meerdere merken aanbieden. Die zijn niet echt creatief want ze zijn enkel gericht op volume en prijs. We moeten dus nieuwe concepten proberen te ontwikkelen. Vooral omdat in deze veranderende wereld - waarin we uiteindelijk naar nieuwe waarden en verantwoordelijkheden evolueren - luxe en mode ietwat achterophinken.”

6. Waar ligt het groeipotentieel in uw markt?

“Op geografisch vlak ontegensprekelijk in Azië. Maar daarvoor moeten we strategische markten als Parijs, Londen en NY aanboren om credibiliteit op te bouwen. Met Delvaux zijn we gezegend met een uniek product, op elk niveau. Nu moeten we die knowhow aan de man brengen.”

7. Welk project of welke uitdaging van uw onderneming moet nog gerealiseerd worden voor 2020?

“Ik laat het aan anderen over om zich om 2020 te bekommeren (Marco Probst neemt in september het roer over bij Delvaux, nvdr). Onze blik is in eerste instantie op 2016 gericht, en in die periode moeten we proberen een erkend luxemerk op internationaal niveau uit te bouwen.”

8. Wat is volgens u de grootste fout die u tijdens uw carrière hebt gemaakt?

“Ik heb vaak te veel vertrouwd, te veel verantwoordelijkheid afgegeven aan mijn entourage. Ik verwachtte te veel. Die fout gebeurt nog altijd, want ze maakt deel uit van het mechanisme.”

9. Wat is volgens u het ergste gevolg van de crisisperiode die nu al enkele jaren duurt?

“In het geval van Delvaux was die crisis heilzaam want ze kondigde het einde van de blingbling aan. Ze rekende af met ostentatieve merken met overmaatse logo’s. We zijn teruggekeerd naar echte luxe, discretie, de schoonheid van het materiaal en echt ambachtelijk werk ... De waarden van Delvaux.”

10. Welk advies zou u geven aan de jongeren die zich op de arbeidsmarkt lanceren?

“Good is not enough.”

Lees ook de interviews met andere CEO's uit deze reeks