CEO's met een lage stem verdienen meer

Er wordt gezegd dat Margaret Thatcher aan het begin van haar carrière oefeningen deed om met een lagere stem te spreken zodat ze meer au sérieux genomen zou worden als politica. Niet eens zo’n gek idee als je ziet dat een nieuwe studie nu aantoont dat CEO’s met een diepe stem gemiddeld 187.000 dollar per jaar meer verdienen dan collega’s met een hoger stemgeluid.

Voor het onderzoek in kwestie bestudeerden wetenschappers van de Duke University, de Universiteit van Californië en de Rady School of Management in San Diego de stem van 792 mannelijke bedrijfsleiders van beursgenoteerde bedrijven. Ze waren geïnteresseerd in het verband tussen een diepe stem en succes omdat eerder onderzoek al had aangetoond dat vrouwen de voorkeur geven aan een partner met een Barry White-achtige stem en dat ook politici met een laag timbre meer kiezers weten te overtuigen.

De onderzoekers bestudeerden de stemfrequenties van de CEO’s tijdens presentaties voor investeerders en koppelden dit aan indicatoren van succes, waaronder hun loon, de grootte van hun bedrijf en hun staat van dienst.

Geen garantie op een topjob

De mediaan bleek een 56-jarige CEO met een stemgeluid van 125,5 Hz, een jaarsalaris van 3,7 miljoen dollar en een bedrijf dat 2,4 miljard dollar waard is. Niet slecht, maar bedrijfsleiders met een zwaarder stemgeluid deden het nog een stuk beter: zij verdienen gemiddeld 187.000 dollar meer en leiden bedrijven met een omzet van 440 miljoen dollar meer.

De stelling dat CEO’s met een diepe stem meer verdienen bleef standhouden, ook al brachten de onderzoekers opleiding, ervaring, uiterlijk en andere factoren in rekening die het salaris kunnen beïnvloeden.

De onderzoekers haasten zich wel met te zeggen dat een diepe stem hebben nog geen garantie biedt op een topjob. Bovendien benadrukken ze dat ze enkel de correlatie tussen de stem en het loon van de CEO’s onderzocht hebben en niet zijn nagegaan of er ook een oorzakelijk verband is.

Hoe zit het dan met de stemmen en het loon van de vrouwelijke CEO’s? Dat is een kwestie die het team van onderzoekers graag zou bestuderen, ware het niet dat dit om praktische redenen niet mogelijk is. In de Fortune 500-lijst staan er immers maar 21 bedrijven met een vrouwelijke CEO aan het hoofd, te weinig voor een wetenschappelijk verantwoord onderzoek.