Brice Le Blévennec (Emakina): “Je kan alles sneller online leren dan studies te volgen”

Brice Le Blévennec (45), Chief Visionary Officer bij Emakina

Brice Le Blévennec is sinds 2001 CEO van het communcatieagentschap Emakina. Hij is internetspecialist, serial entrepreneur (Emakina, ContactOffice, Tunz.com, Ex Machina TV, …) en occassioneel investeerder (Zingle, Objekten, Kwarter, …).

Vacature legt elke dag in september een spilfiguur binnen zijn sector dezelfde tien vragen voor over zijn toekomstvisie en eigen carrière. Vandaag: Brice Le Blévennec, CEO van communicatieagentschap Emakina.

1. Wat zijn volgens u vijf jobs met toekomst in uw sector? Waarom?

“Digital planner, want het digitale wordt steeds complexer, dus deze vaardigheden hebben een grote waarden en het profiel is schaars. Ten tweede iOS en Android-developers: smartphones en tablets nemen steeds meer tijd in beslag en we moeten hiervoor content creëren. Ten derde: gamification consultant, omdat videogames de volgende generatie beïnvloed hebben tot op het punt dat bedrijven deze verteltechnieken zullen aanwenden om consumenten te motiveren hun producten te gebruiken. Als vierde noem ik de Experience designer, omdat ons consumptiemodel evolueert van materiële bezittingen naar immateriële ervaringen, dus hebben we mensen nodig om deze toegevoegde waarde te creëren. Als laatste zijn er analysten, omdat de digitalisatie van alle processen een enorme hoeveelheid gegevens met zich meebrengt. Die kunnen we transformeren naar inzichten als we deze kunnen consolideren en analyseren.”

2. Welke profielen zijn geschikt om deze functies in te vullen?

"Digital planner: marketeers met een passie voor het digitale en vaardigheden in de sociologie. iOS en Android-developer: informatici met een passie voor gadgets. Gamification consultant: autodidacten met psychologische competenties. Experience designer: designers met ergonomische competetnies. Analyst: statistici met een interesse in sociologie en het bedrijfsleven."

3. Zijn er op de arbeidsmarkt voldoende mensen met dit profiel beschikbaar?

“Er is echt een tekort aan talent.”

4. Bereidt het onderwijs in België studenten voldoende voor op deze jobs met toekomst?

“Ja, de basisvaardigheden zijn er, maar de specialisatie ontbreekt. De opleidingen blijven te theoretisch en zijn niet praktijkgericht genoeg.”

5. Wat zijn de belangrijkste trends en uitdagingen in uw sector?

“De trend is de digitale revolutie in de communicatie, en de transformatie van informatica naar mobiele informatica. De uitdaging is onder de communicatiebureaus grote nationale ‘kampioenen’ te creëren die een heel ecosysteem van kleine, innoverende bedrijfjes rond zich verzamelen die talent ondersteunen om het zo in België te houden. Emakina probeert zo’n nationale kampioen te zijn.”

6. Waar ligt het groeipotentieel in uw markt?

“Blijven innoveren, vooral in het licht van nieuwe mobiele technologieën en sociale media.”

7. Welk project wil u met Emakina nog realiseren voor 2020?

“De Belgische kampioen in het domein van de communicatie zijn.”

8. Wat is de grootste fout die u maakte in uw carrière?

“Ik spreek alleen Frans en Engels, en ik heb er spijt van dat ik geen drie of vier talen meer beheers.”

9. Wat vindt u het moeilijkste aan de crisisperiode die we al enkele jaren doormaken?

“Een vertraging van de strategische investeringen van het bedrijfsleven.”

10. Wat is uw tip aan jonge starters die nu de arbeidsmarkt betreden?

“Vind je passie. Wees autodidact. Je kan alles sneller online leren dan studies te volgen. Met een simpele computer van 500 euro en een internetverbinding kan je zelf je eigen projecten lanceren. Het is niet beschamend als je faalt, begin opnieuw. Als je op je eentje niet meer vooruit kan komen, zoek dan partners. Als je geen financiële middelen hebt, zoek dan investeerders of pitch je idee aan een bedrijf, verkoop het … Als dit je niet ligt, zoek dan een job, met een diploma gaat dat goed, met een passie gaat het beter, en met talent is het gemakkelijk.”

Lees ook de interviews met andere CEO's uit deze reeks