Activist

Competence Indicator

Je bent een activist.

Je werkt doelgericht en planmatig ? Je hebt creatieve talenten en bezit een vlot aanpassingsvermogen? Je bezit een kritische geest? Dan ben jij een echte activist. Als activist stel jij aan jezelf en je omgeving hoge eisen. Je laat niet na de nodige kritiek te geven op wat volgens jou misloopt. Je bent een noeste werker. Je zet je onvoorwaardelijk in om je doel te bereiken.

Noeste werker

Je hebt een aantal ambitieuze plannen. Het zijn deze individuele plannen die de doorslag geven bij je beslissingen. De "brave" werkelijkheid of wat sociaal wenselijk is, spelen een veel mindere rol. Moeilijke opdrachten zijn er om gerealiseerd te worden. je wil resultaten zien en boeken. Opgeven staat niet in je woordenboek. Alles wat bijdraagt tot het bereiken van je doelen moeten kunnen, in die zin ben je flexibel. Maar voor de rest ben je compromisloos. Je noeste werk brengt je aan de eindmeet.

Ongeduldig en verbeten

Om je doel te bereiken ga je meer dan eens in conflict. Je houdt je omgeving scherp in het oog en laat duidelijk merken wat je niet zint. Je wil carrière maken. Je doorzettingsvermogen (verbetenheid?) moet beloond worden, al meen je dat anderen dikwijls je inspanningen niet zien. Aan traagheid, besluiteloosheid, incompetentie en passiviteit heb je een hekel. Je bent scherp en ongeduldig naar mensen die deze kenmerken met zich meedragen en spreekt ze aan op hun tekorten.

 

Lees ook volgende dossiers over:
Ben jij stressbestendig?

"Hoe hard werken wij?": De resultaten
Timemanagement
Ben jij een carrièrepiloot?