Achter de schermen bij Apple: de 5 stokpaardjes van Steve Jobs

Apple.Inc in cijfers

Omzet: 45,69 miljard euro

Winst: 9,83 miljard euro

Marktwaarde (op 25 maart 2011): 228 miljard euro

Apple werd opgericht op 1 april 1976

Apple telt ongeveer 50.000 werknemers

Apple is het voorbije decennium uitgegroeid tot een hip bedrijf dat steeds weer nieuwe trends weet te creëren. Steve Jobs besliste nu om zijn post als CEO door te geven aan Tim Cook.

Steve legde alvast enkele regels vast om de troepen bij Apple aan te sporen.

1. Image is everything


Jobs houdt van de underdogpositie en probeert zich daar – ondanks de grootte van zijn bedrijf – zo vaak mogelijk in te wentelen. Apple heeft de gewoonte om in stilte en in het grootste geheim aan dingen te werken en zal nooit vóór de lancering al hoog van de toren blazen. Die nederige houding is misschien wel een van de sleutels van hun succes …

2. Feedback is everything


De CEO van Apple houdt de dingen graag simpel. “Als werknemer krijg je op zeer regelmatige basis feedback. Ofwel is die positief ofwel zeggen ze je letterlijk en recht in je gezicht dat je moet ophouden met stommiteiten uit te halen’, getuigt een ex-werknemer.

3. Communication is everything


Het stokpaardje van Steve Jobs is communicatie. Bij elk project – hoe klein of hoe groot ook – wordt er aangegeven wie de Directly Responsible Individual is. Daar waar andere multinationals vaak tijd verliezen met het uitzoeken van wie wat gedaan heeft en wie waarvoor verantwoordelijk is, lost het DRI-systeem dat bij Apple meteen op. Iedereen weet wie er verantwoordelijk is voor welk project.

4. Focus is everything


Steve Jobs gaf Mike Parker, CEO van Nike, ooit volgende goede raad: “Wij hebben bij Apple iets minder dan dertig hoofdproducten in de aanbieding. Een bedrijf als Nike zou ik toch de raad geven om zich te ontdoen van the crappy stuff  en te focussen op hun beste producten.” En Jobs geeft nog een gouden tip weg: “Focussen op iets betekent niet ‘ja zeggen tegen datgene waar je op focust’, het betekent ‘neen zeggen tegen de honderd andere goede ideeën die je op dat moment ook hebt’.”

5. Specialization is everything


Nog zo’n doodeenvoudig maar effectief middeltje dat Jobs bij Apple toepast is ‘de juiste mensen op de juiste plaats zetten’. Jobs gelooft niet in de algemene managers-structuren omdat die volgens hem “alleen maar leiden tot kleine eilandjes” terwijl je dat kunt vermijden door iedereen gewoon te laten doen waar hij/zij goed in is. Niemand moet bij Apple iets doen dat buiten zijn/haar expertise ligt.