95-jarige gaat met pensioen na job van 45 jaar als kassierster

De Amerikaanse Jeanne Brouillet is zopas met pensioen gegaan. Niet zo bijzonder, ware het niet dat ze al de gezegende leeftijd van 95 jaar heeft bereikt en er een carrière van 45 jaar bij dezelfde werkgever heeft opzitten.

Brouillet begon in 1968 te werken voor een filiaal van supermarktketen Target in Bloomington, Minnesota. Vijf jaar later verkaste ze naar Edina, waar ze de volgende vier decennia aan de slag was. Naast kassierswerk deed de kranige werkneemster ook presentaties van producten die bij Target verkocht werden. Zo had ze op haar laatste werkdag als taak klanten laten proeven van een nieuw soort koekjes.

De vraag is natuurlijk waarom ze zo lang is blijven werken? “Ik houd gewoon van mijn job”, zo vertelde ze aan een reporter van lokaal tv-station WCCO. “Ik heb genoten van elke minuut ervan. Als je werkt is het de bedoeling dat je er ook je hart kan inleggen. Mijn job heeft mijn leven echt enorm verrijkt.”

Meer tijd voor de familie

De lange carrière van Brouillet is des te opmerkelijk als je weet dat het relatief moeilijk is om een job bij Target vast te krijgen. In 2012 kreeg de supermarktketen in Los Angeles alleen al 4.000 sollicitaties binnen voor 250 vacatures. Kandidaten hebben dus 6,25% kans om effectief aangenomen te worden. Ter vergelijking: bij concurrent Yale is dat 7,1%.

Nu Brouillet haar werk vaarwel heeft gezegd, zal ze meer tijd vrijmaken voor haar familie. Omdat ze vreest dat ze haar ex-collega’s en de klanten zal missen, is ze wel nog van plan om regelmatig binnen te springen in de winkel waar ze zo lang gewerkt heeft.

Bron: job.aol.com