9 succesvolle ex-Playboybunnies

Onder het motto 'Playboy gaat vreemd' brengt Playboy Nederland deze maand een speciale editie voor lesbiennes uit. Sinds het blootblad van uitgever Hugh Hefner voor het eerst verscheen in 1953 zijn al ontelbare vrouwen in weinig verhullende konijnenoutfits de revue gepasseerd, en enkelen onder hen maakten het later volledig waar in het leven.

1. Carol Cleveland

Hoewel CC nooit een volwaardig Monty-Pythonlid werd, speelde ze mee in meer dan 30 afleveringen van Monty Python’s Flying Circus en in de langspeelfilms. Voor ze aan de bak kwam als actrice werkte ze echter zes maanden als één van de eerste bunnies in de London Club, wat ze later een “manier om mijn doel te bereiken” noemde.

 

 

2. Deborah Harry

Toen Blondie nog een brunette was werkte ze in de New York City Playboy Club. Ze ontmoette er haar wederhelft, gitarist Chris Stein, en hing haar konijnenoren aan de haak om een succesvolle muzikale carrière na te jagen.

 

 

 

3. Patricia Quinn

Quinn startte haar carrière als een Playboybunny in Londen, en werd iconisch beroemd als Magenta in de film Rocky Horror Picture Show. Ook de vuurrode lippen op de poster zijn van haar.

 

 

 

4. Lauren Hutton

Voor dit Vogue-model gelanceerd werd in de wereld van high fashion werkte ze drie maanden in een Playboy Club. Ze vertrok en acteerde later onder andere tegenover Richard Gere in de film American Gigolo.

 

 

 

5. Kimba Wood

Een US Federal Judge met een rechtendiploma van Harvard en een master van London School of Economics verwacht je niet meteen als Playboy Bunny. Toch volgde Wood, omdat ze op droog zaad zat, een opleiding tot Bunny in Londen. Deze korte periode in haar leven deed haar later, toen ze carrière maakte, bijna de das om.

 

 

6. Kathryn Leigh Scott

Deze Amerikaanse van Noorse afkomst werkte dagelijks als sigarettenverkoopster in de New York City Playboy Club, tijdens haar studies aan de American Academy of Dramatic Arts. Nadat ze een rol versierde in de cultsoap Dark Shadows van zender ABC , liet ze de job achter zich.

 

 

7. Gloria Steinem

Een beetje een vreemde eend in de bijt, want deze feministe ging gedurende enkele weken undercover in de New York City Playboy Club voor een artikel in Show Magazine. Ze bracht verslag uit over de lage lonen en de vernederende condities waarin vrouwen moesten werken.

 

 

8. Susan Sullivan

Deze actrice speelde later in onnoemelijk veel series en sitcoms, maar begon, zoals bijna alle dames op deze lijst, haar carrière als bunny. Terwijl ze er werkte citeerde ze er Shakespeare tegen de klanten, om hen duidelijk te maken dat ze meer was dan een stel benen en borsten.

 

 

9. Jacklyn Zeman

Deze soapster uit General Hospital studeerde af op de middelbare school op 15-jarige leeftijd, en kreeg een beurs om dans te studeren aan de New York University. Als jonge twintiger werkte ze ook in de New York City Playboy Club, maar ze weigerde om naakt te poseren voor het blad.

 

 

Bron: Time.com