8 websites die jouw leven op de werkvloer vergemakkelijken

Op het wereldwijde web zijn er tal van handige websites terug te vinden. Omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, selecteerden wij voor jou 8 websites die jou het leven, zowel thuis als op het werk, vergemakkelijken.

1. Conv2pdf

Wil je je document online en snel converteren naar PDF, dan kan je deze website gebruiken. In 3 kliks is het klusje geklaard. Handig, op die manier kan niemand nog iets aan je document veranderen en kan je het veilig verder sturen of online plaatsen.

2. Hohli.com

Cijfers en grafiekjes, het staat heel netjes in een presentatie en het kan je boodschap extra kracht bijzetten. Ben je zelf geen handige computer Harry? Surf dan naar Hohli.com, voer je data in en tover het om in een mooie grafiek. De ideale manier om op te vallen bij je baas en collega’s.

3. Flickr

De perfecte website voor iedereen die in zijn werk gebruikt maakt van beelden. Flickr heeft een reuzegrote databank aan foto’s (5 miljard) waarvan sommigen ook rechtenvrij zijn en dus gratis te gebruiken om artikels of presentaties op te smukken.

4. Dropbox

Documenten, foto’s, bestanden die te zwaar zijn om per mail door te sturen? Deel ze dan online op Dropbox. Met een internetverbinding kan je te allen tijde aan je documenten.

5. Sharedcount

De sociale netwerksites zijn ondertussen niet meer weg te denken in het bedrijfsleven. Het kan daarom wel nuttig zijn om te weten hoe populair jouw bedrijf is op deze netwerken. Dat kan snel, gratis en simpel met Sharedcount. Geef gewoon een URL in en je weet meteen hoeveel keer die gedeeld is op Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn en andere netwerken.

6. Doodle

Druk, druk, druk… Je hoort tegenwoordig vaak hetzelfde liedje. Geen lachertje dus om afspraken te maken. Met Doodle stel je enkele data voor en zie je meteen wie wanneer beschikbaar is. Heeft iedereen ingevuld, dan prik je de meest geschikte datum. Handig, zowel op professioneel als privévlak!

7. Verify-email.org

Vluchtig een e-mailadres genoteerd maar niet meer zeker of het wel het juiste is? Geef het dan eens in op verify-email.org. Het controleert en valideert jouw aanvraag in een mum van tijd. Zo ben je zeker dat je virtuele post de juiste bestemmeling bereikt.

8. Pixlr.com

Een licentie voor Photoshop is vrij duur. Dankzij deze website kan je op een eenvoudige manier je foto’s bewerken.

Bron : journal du net