7 onmisbare spullen in de bureaulade van een vrouw

Een werkdag kan lang zijn en heel wat onverwachte wendingen in petto hebben. Wees als vrouw te allen tijde voorbereid en hou een aantal geheime wapens in de aanslag.

1. Handcrème

Verschillende studies bewijzen dat mensen automatisch vooroordelen hebben wanneer ze zien dat je handen niet verzorgd zijn. Was je handen tijdig en hou zeker een crème bij de hand die nog snel je handen hydrateert alvorens je gaat handjes schudden.

2. Gezonde snacks

Hou je energie de hele dag op peil door af en toe gezonde snacks te eten. In tegenstelling tot je collega's die zich bezondigen aan snoep en koekjes fiets jij moeiteloos door een vermoeiende werkdag.

3. Kledingborstel

Wil je er vlekkeloos uitzien voor een belangrijke meeting, zorg er dan voor dat je voor je vergadering pluisjes of haarsprieten van je kleren rolt met je kledingborstel. Zo verschijn je onberispelijk voor de dag.

4. Tandpasta of mondwater

Net een tas koffie gedronken of een lekker slaatje gegeten? Poets dan snel je tanden of spoel je mond met mondwater voor je je belangrijke afspraak ontvangt. Zo kan je vol zelfvertrouwen het gesprek aangaan en hoef je je geen zorgen te maken over een stukje salade dat tussen je tanden bleef plakken.

5. Pleisters

Je nieuwe hakschoenen zien er prachtig uit, maar moeten duidelijk nog ingelopen worden. Om een dwaas loopje te voorkomen en beginnende blaren te voorkomen, gebruik je best pleisters. Ook handig wanneer je je vinger aan een vlijmscherp stuk papier snijdt.

6. Kleine naaiset

Niets zo irritant als een knoop die op een vervelende plaats van je hemdje afspringt. Of een draadje dat rommelig loshangt. Haal je kleine naaiset boven en naai de knoop probleemloos weer aan je hemd. Niemand heeft iets gezien...

7. Speld of haarelastiekje

Veel vrouwen hebben er last van. Enkele regendruppels kunnen je steil kapsel, waar je de hele ochtend aan werkte, omvormen tot een kroezelig gedrocht. Zorg daarom dat je altijd een elastiekje in de buurt heb, zodat je je haar kan samenbinden tot een aanvaardbare staart.

Bron: Forbes