7 onmisbare apps voor je iPhone

Meer dan 100.000 applicaties, kortweg Apps, zijn er vandaag beschikbaar voor de iPhone. Een indrukwekkend resultaat. Maar hoeveel van die applicaties kan je ook op kantoor gebruiken? Een minderheid, zo blijkt. Een erg populaire iPhone App is bijvoorbeeld Koi Pond, een virtuele vijver vol Koi-karpers. Knap gemaakt, dat wel, maar allesbehalve zakelijk. Andere bekende apps zijn Texas Hold'em en Moto Chaser, allebei games. Of de gratis Pandora Radio, een radiospeler. Wij gingen op zoek naar 7 iPhone Apps die je ook op kantoor tot hun recht komen.

1. Verkopen

Van alle bedrijfssoftware is Salesforce.com één van de eerste applicaties die al van bij de lancering van de App Store door Apple werden aangehaald. Met Salesforce Mobile krijgt u vanaf de iPhone toegang tot klantendata, verkoopkansen en contactmomenten. Om de applicatie te kunnen gebruiken moet je wel over een ‘mobiele’ Salesforce-account beschikken.

2. Declareren

Bonnetjes bewaren, het is voor velen onder ons een heel gedoe. Met de gratis App Expense2GO kun je onderweg je declaratielijstjes maken. Het scannen van kassatickets, vervoerbewijzen of andere bonnetjes is evenmin nodig, want je kunt met de ingebouwde camera van je iPhone een foto maken van het ticket en die aan je uitgavenrapport koppelen.

3. Wachtwoorden bewaren

Hoeveel wachtwoorden, codes of koffersloten moet jij je dagelijks voor de geest halen? Wat is jouw rijksregister- of jouw rekeningnummer? Je kunt jezelf een hoop zoekwerk besparen wanneer je al deze gegevens achter slot en grendel bewaard in SplashID, een applicatie die intussen ook opgang maakt op de iPhone en ongeveer 8 euro kost.

4. Taken beheren

Met OmniFocus (prijs: ongeveer 30 euro) kun je je taken beheren per project, persoon, plaats of tijd. Al kunnen ook privékwesties, zoals een boodschappenlijstje. Opmerkelijk is dat je met OmniFocus aan de hand van je locatie een aangepaste lijst van taken kan maken: ben je op kantoor dan gaat het om je werk. Ben je in de buurt van je warenhuis dan verschijnt bijvoorbeeld het boodschappenlijstje.

5. Netwerken

Van alle gratis toepassingen op de iPhone is een sociaal netwerk als Facebook een van de populairste. Maar ook LinkedIn, het netwerk voor professionals is een aanrader. De mobiele LinkedIn-applicatie houdt het ontvangen en verzenden van uitnodigingen voor je bij en biedt toegang tot de belangrijkste LinkedIn-functies. Zowel Facebook als LinkedIn zijn gratis op de iPhone.

6. Golfen

Bij zakendoen hoort ook soms golf. Een App als Birdie, die rond de 15 euro kost, laat je toe om je golfscore vast te leggen. Naast het invoeren van scores bevat de app nog een aantal snufjes, zoals het automatisch berekenen van de scorekaart.

7. Uitslapen

Sleep Cycle is een van de weinige iPhone apps die ook tijdens je slaap van nut zijn. Deze app, met een kostprijs van iets minder dan 1 euro, gebruikt de iPhone’s bewegingssensor om te zien in welke fase van de slaapcyclus je je bevindt. Vervolgens wekt de applicatie je tijdens de lichtste slaapfase zodat je je overdag beter uitgerust voelt.

Tekst: WV/IV

Lees ook:
- Hoe kan je je baas overtuigen een iPad voor je te kopen?
- Kan je je iPhone beter inruilen voor een smartphone van Google?