7 beroemdheden die ooit ontslagen werden

Een ontslag kan keihard aankomen, maar het betekent nog niet dat je carrière geruïneerd is. Deze zeven beroemdheden werden ooit ontslagen, maar slaagden er later toch in om het helemaal te maken.

1. Madonna

Nadat Madonna het op school voor bekeken hield, verhuisde ze naar New York om daar de roem na te jagen. Oorspronkelijk ging het haar niet echt voor de wind en uit geldnood zag ze zich verplicht om een job aan te nemen in koffiebar Dunkin’ Donuts op Times Square. Daar hield ze het nog geen volledige dag uit, want toen ze confituur morste op een klant, werd ze op staande voet ontslagen.

Voordat de Queen of Pop wereldberoemd werd als zangeres, heeft ze nog talloze baantjes als serveerster gehad.

2. Walt Disney

asset/61402In 1919 kreeg Disney zijn ontslag bij de krant the Kansas City Star omdat hij volgens zijn uitgever “verbeelding miste en geen goede ideeën had”. Daarna ging het opnieuw fout: hij stichtte de animatiestudio Laugh-O-Gram, maar ging failliet in 1923.

Toen hij zich op Hollywood ging richten kwam alles uiteindelijk toch nog goed.

3. JK Rowling

asset/33647De geestelijke moeder van Harry Potter droomde al van een literaire carrière toen ze nog als secretaresse werkte voor de Londense afdeling van Amnesty International. Het bleef niet bij dromen, want tijdens haar werkuren hield ze zich bezig met het bedenken van avonturen van de bebrilde tovenaarsleerling. Haar bazen waren daar niet bepaald mee ingenomen en zetten haar uiteindelijk aan de deur.

Daarna moest Rowling het enkele jaren zien te rooien met een uitkering, maar vandaag is ze een van de meest succesvolle (en rijkste) auteurs ooit.

4. Oprah Winfrey

asset/33470Er was een tijd dat Oprah Winfrey reporter was voor het avondnieuws op WJZ-TV, een zender in Baltimore. Objectief verslag uitbrengen zat er niet in, want Oprah werd altijd te emotioneel aangegrepen door de verhalen die ze moest brengen. De producer haalde haar van antenne, maar als troost bood hij haar een job aan bij het programma ‘People Are Talking’, dat overdag werd uitgezonden.

Toentertijd stond dag-tv nog heel slecht aangeschreven en voor Oprah was het dan ook een forse stap terug. Maar het is wel daar dat ze haar ware roeping, als presentatrice van talkshows, gevonden heeft.

5. Jerry Seinfeld

asset/61261Ooit had komiek Jerry Seinfeld een kleine rol in de sitcom ‘Benson’. De producers waren niet tuk op zijn speelstijl en schrapten zijn rol na drie afleveringen. Alleen was niemand op het idee gekomen om Seinfeld zelf daarover in te lichten.

Toen hij dus kwam opdagen voor een repetitie merkte hij tot zijn verbazing dat zijn deel uit het script verdwenen was. Een vernedering, maar dankzij een talentscout van de Tonight Show raakte zijn carrière later alsnog gelanceerd.

6. Robert Redford

asset/61263In zijn tienerjaren werkte Robert Redford als ongeschoolde arbeider voor Standard Oil. Een opzichter trof hem op een dag slapend aan en plaatste hem over naar een ander departement. Daar bleef hij de blunders opstapelen en na een tijd werd hij ontslagen.

Redford besloot om terug te gaan studeren en verhuisde uiteindelijk naar New York om acteur te worden.

7. Thomas Edison

asset/61404Uitvinder Thomas Alva Edison voerde in het geheim experimenten uit in zijn bureau bij Western Union. Op een avond in 1867 morste hij een bijtend zuur op de grond en dat beet zich door de hele vloer heen.

Hij kreeg zijn ontslag en besloot dan maar om zich volledig op het uitvinden te richten. Twee jaar later ontving hij zijn eerste patent.

 

Bron: Businessinsider.com