6 tips om miljonair te worden

Wie droomt er niet van om ineens miljoenen euro's toegesmeten te krijgen? Helaas zijn lotterijwinsten zeldzaam en zijn weinigen gezegend met een kapitaalkrachtige familie. Hoe kan je met een gemiddeld inkomen tóch miljonair worden?

1. Werk

Deze is logisch: voer betaalde arbeid uit. Onderhandel op regelmatige tijdstippen om een beter loon of betere extralegale voordelen te krijgen, op het einde van de rit maken ze een groot verschil dan wanneer je ze niet had gehad.

2. Trouw

Er zijn veel voordelen verbonden aan trouwen (of samenwonen): je verdubbelt je inkomsten, terwijl je uitgaven slechts marginaal stijgen. Met een levensgezel(lin) aan je zijde kan je ook vlotter werkgerelateerde problemen ventileren, wat je zal helpen om aan het werk te blijven (zie punt één).

3. Leef bescheiden

Oké, elk seizoen in de nieuwste mode gekleed gaan of regelmatig restauranten met een Michelinster bezoeken is wel leuk, maar het helpt niet om miljonair te worden. Ga in plaats daarvan voor een comfortabele maar bescheiden levensstijl, en gun jezelf af en toe een pleziertje. Van een kluizenaarsbestaan word je niet gelukkig.

4. Spaar

Als je een vermogen wil opbouwen, is het logisch dat je spaart. Spaar niet wat op het einde van de maand overblijft, maar zet in het begin van de maand een vast bedrag opzij. Ga voor 20% van je salaris, en laat dit bij voorkeur automatisch opzijzetten.

5. Beleg

Je gespaarde geld met mondjesmaat laten aandikken op een spaarrekening is geen optie, zeker niet in het huidige economische klimaat. Win betrouwbaar advies in over aandelen en beleggingen, en diversifieer je portfolio. Leg nooit al je eieren in één mand.

6. Blijf doen wat je doet

Blijf werken, blijf getrouwd (een echtscheiding is zelden goed voor je portemonnee), leef niet op grote voet, hou het sparen vol en beleg wijs. Je zal na tien jaar geen Bill Gates zijn, maar je zal wel tot de 20% rijkste mensen van het land behoren, en na twintig jaar kan je zelfs doorstromen tot de rijkste 5%.