6 signalen dat je van job moet veranderen in 2014

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd om je carrière even te evalueren: ben jij tevreden met de stoel waar je zit? Wil je hogerop klimmen? Wil je een totaal nieuwe weg inslaan?

Deze zes signalen zeggen je dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging.

1. Je job interesseert je niet

Je werkt strikt van negen tot vijf. Je neemt geen initiatief. Aan het einde van het weekend steekt de zondagavondblues de kop op en 's ochtends sleep je je naar kantoor. Klinkt dat bekend? Dan wordt het hoog tijd om een nieuwe uitdaging te zoeken.

2. Je leert niets nieuws bij

Misschien krijg je je bij je huidige werkgever geen mogelijkheden om verder te groeien. Het is jaren geleden dat je een opleiding kon volgen, en het ziet er niet naar uit dat je binnenkort je horizonten zal kunnen verruimen. Tijd om de sprong naar iets nieuws te maken?

3. Je bent veranderd

Mensen veranderen. Ze krijgen kinderen, stellen hun ambities bij, ontwikkelen andere interessesferen ... Het bedrijf waar je werkt was misschien een perfecte match toen je er op je 25ste aan de slag ging, maar ondertussen kan je de bedrijfscultuur al lang ontgroeid zijn.

4. Je verdient niet genoeg

Het bleek uit onze Salarisenquête: één Belg op twee vindt dat hij te weinig verdient. En met de loonstop die momenteel van kracht is, is er waarschijnlijk beperkte ruimte voor opslag in je huidige organisatie. Wie meer wil verdienen zal dus eens aan de overkant moeten gaan loeren.

5. Je loopt over van de stress

Een beetje gezonde stress zo nu en dan is absoluut geen slechte zaak. Als je elke dag op eieren loopt of op het randje van uitbarsten staat, is er wel een probleem.

6. Je zit op een zinkend schip

Gaat het niet goed in je bedrijf? Vermoed je dat er binnenkort wel eens een definitieve 'boeken toe' door het kantoor kan schallen? Vermijd een carrière-apocalyps en ga nu al op zoek naar iets nieuws. Want ooit wordt de stoel van onder je vandaan gehaald, en dan is het misschien al te laat voor een plan B.

Klaar voor iets nieuws? Bekijk hier de jobs die passen bij jouw profiel. Want in 2014 verdien je beter.