Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

6 carrièrekeuzes voor wie graag reist

De meeste mensen gaan één of twee keer per jaar op reis, maar eigenlijk zouden ze graag veel meer van de wereld zien. Voor die wannabe-globetrotters geven wij alvast een heel scala aan carrièrekeuzes.

1. Piloot of steward(ess)

Weinig beroepen zijn zo veel onderweg als vliegend personeel. Ze zien de meest exotische uithoeken van de wereld: van Rio naar Parijs, terug naar Brussel en dan naar Sydney. Helaas zijn de lonen in de luchtvaartsector niet meer wat ze geweest zijn …

2. Reisagent

Als reisagent is het niet alleen je job om droomreizen te promoten en verkopen, soms moet je zelf een bepaalde formule of een hotel gaan uittesten. Zo ben je zeker dat je je klanten wel kwaliteit aanbiedt …

3. Digitale nomade

Voor steeds meer beroepen heb je maar twee dingen nodig: een computer en een internetverbinding. Nu die steeds meer verspreid geraken over de wereld kunnen programmeurs, webdesigners, online marketeers en copywriters hun werk vanuit elke wereldstad uitvoeren. Deze –vooral zelfstandige – kenniswerkers gaan door het leven als digitale nomaden, neonomaden of laptophobo’s.

4. Vertegenwoordiger

Wat is je taak als vertegenwoordiger? Overal je bedrijf gaan vertegenwoordigen en zo veel mogelijk verkopen natuurlijk. En daarvoor moet je je verplaatsen, dat spreekt. Klanten overtuigen in Londen, Amsterdam, Berlijn, Parijs: you name it. En ondertussen heb jij maar mooi een stukje van de wereld gezien.

5. Politicus

Een politicus reist heel wat af. Vooral politici die actief zijn op het Europese niveau zijn erg mobiel: Europarlementsleden pendelen tussen Brussel, Straatsburg en Luxemburg; nationale ministers worden om de haverklap verwacht op één of andere top in een Europese hoofdstad. Wie dus graag wat citytript doorheen Europa, kan een carrière in de politiek overwegen.

6. Academicus

Professoren doen meer dan stoffige boeken bestuderen aan hun bureautjes. Congressen over audiologie, de betekenis van de feministische film of kankerbestrijding vinden nu eenmaal over de hele wereld plaats. Wie mee wil zijn in zijn of haar veld kan dus maar beter regelmatig het vliegtuig op om de nieuwigheden op de voet te kunnen volgen.