Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

5x slimmer werken met de (i)Cloud

Op 6 juni 2011 stelde Apple hun nieuwste service, de iCloud voor. De aankondiging zelf is weinig baanbrekend, want cloudservices zijn al veel langer beschikbaar. Hoe kan je ze naar je hand zetten om slimmer aan de slag te gaan?

Welke wolk?

De cloud is een algemene term voor een locatie waar je muziek, films, contacten, mails en bestanden opgeslaan staan, maar niet op je lokale harde schijf. Het handige aan de cloud is dus dat je die bestanden van op gelijk welke drager kan oproepen. Je muziek kan je bijvoorbeeld beluisteren zowel op je computer, smartphone als via je iPad.

Cloud for business

Films op een cloud, dat is waarschijnlijk weinig nuttig voor kantoorwerk. Wij geven je 5 cloudservices die je wél kunnen helpen om de werkdag zonder kleerscheuren door te komen.

1. Dropbox.com

Deze service is ideaal om back-ups te nemen van je documenten en ze te delen met collega's of klanten. De eerste 2GB opslagruimte die je gebruikt zijn gratis, daarna kan je ruimte bijkopen.

2. Google docs

Deze service, aangeleverd door mediagigant Google, is zeer handig voor wie net zijn eigen onderneming opstart, of kmo's zonder eigen server. Wil je met verschillende collega's tegelijk aan een bepaald tekstbestand, spreadsheet of database werken? Geen probleem. De documenten die gemaakt worden met Google Docs zijn ook nog eens compatibel met Microsoft Office, dubbel handig!

3. Bill.com

Hou je boekhouding online bij op de cloud. Omdat het zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk is, bespaar je met het gebruik van bill.com veel tijd, geld, en papierwerk. Hoewel deze service niet geschikt is voor grote ondernemingen, is het zeker aan te raden voor kmo's.

4. Quickbase

Deze database-software is ongelooflijk veelzijdig en makkelijk in gebruik. Van inventarissen tot facturen, alles kan ingevoerd worden. En omdat de service op de cloud draait, snel, betrouwbaar en relatief goedkoop is, is het een must voor kleine ondernemingen.

5. iCloud

Tenslotte de nieuwe iCloud zelf: met deze service kan je alle contacten, mails, iTunes-muziek, apps en dergelijke synchroniseren tussen zowel apparaten van Apple (iPod, iPad, iPhone, MacBook...) als computers die het Windowsbesturingsysteem gebruiken. Geen gedoe meer met "Dat bestand staat op mijn desktop, niet op mijn laptop", maar al je bestanden zijn overal bereikbaar.