5 zaken die we leren van het profiel van de LinkedIn-CEO

Wat moet er wel en niet op je LinkedIn-profiel staan? Er is niemand van wie we dat beter kunnen leren dan van Jeff Weiner, de CEO van LinkedIn, zelf.

1.Gebruik een foto van topkwaliteit

Een foto van topkwaliteit is noodzakelijk om op te vallen. Weiner gebruikt daarvoor zijn bedrijfsfoto. Het valt op dat hij geen das draagt. Dat doet hij omdat hij op het werk ook nauwelijks een das draagt. Authenticiteit is belangrijk, wees jezelf op de foto.

2.Zorg ervoor dat je gevonden wordt

Veel mensen zetten hun persoonlijke contactgegevens niet op hun profiel om hun privacy te beschermen. Maar daar moet je je overzetten, de CEO van LinkedIn deed dat ook. Bij zijn contactgegevens staat zijn Twitteraccount als al hij een connectie is, is ook zijn e-mailadres zichtbaar.

3.Geef een goede samenvatting

Je kan denken dat LinkedIn enkel gebruikt wordt door werkzoekenden en headhunters. Maar mensen kunnen je biografie ook voor totaal andere redenen bekijken. Om je uit te nodigen voor een feest, om zaken te doen, om naar een congres te gaan, enzovoort. De samenvatting van Weiner bevat de belangrijkste zaken van zijn carrière en is zeer overzichtelijk.

4.Wees duidelijk

Hoe gedetailleerder je bent over je professioneel verleden, hoe meer overeenkomsten je hebt met anderen.

5.Vermeld ook vrijwilligerswerk

Zo is Weiner betrokken bij bijvoorbeeld Malaria No More, Boys and Girls Clubs of the Peninsula. Door deze menselijke kant van jezelf te laten zien, is het voor anderen gemakkelijker om zich met jou verbonden te voelen.

Bron: Fortune