Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

5 tips van grote bedrijfsleiders om productief te blijven

Wat kan je doen om het maximum uit je werkdag te halen? Vijf grote namen uit de bedrijfswereld geven hun trucs prijs.

Stephen Gillet bekwaamt zich in het onlinespel World of Warcraft

asset/50521De Executive Vice President bij Starbucks zweert bij een partijtje World of Warcraft om zijn vaardigheden in het maken van beslissingen aan te scherpen. Vele wetenschappers treden hem bij en zeggen dat online multiplayer games inderdaad leiderschap kunnen bijbrengen, spelers kunnen trainen in het oplossen van problemen en hen aanmoedigen om innovatief te zijn.

Gillet is trouwens verre van een beginneling in het onlinerollenspel: hij is een ‘guild leader’, een van de hoogste rangen die je kan behalen in World of Warcraft.

Tegen het magazine Wired zei hij het zo: “Vroeger maakte ik me vaak zorgen dat ik een taak niet zou afkrijgen. Nu zie ik het als een soort queeste: doordat ik bereid ben om te improviseren vind ik meestal wel de juiste mensen en middelen om een opdracht tot een goed einde te brengen.”

Ram Shiriram houdt een dagboek bij

asset/50519Volgens Ram Shiriram, een investeerder en een van de stichtende directieleden van Google, is een dagboek bijhouden een ideale manier om je persoonlijke prestaties te verbeteren. Hij zegt dat het niet de bedoeling mag zijn om jezelf te straffen voor je fouten uit het verleden, maar dat je een dagboek in tegendeel moet zien als een soort handboek dat aangeeft wat gewerkt heeft en wat niet in je bedrijf. “Als je alles documenteert dan zorg je ervoor dat altijd bijblijft”, zo zegt hij.

Gary E. McCullough geeft mensen precies half zoveel tijd als ze vragen

asset/50518Voordat hij carrière maakte als CEO bij Career Education Corp. was Gary E. McCullough een kapitein in het Amerikaanse leger. Hij leerde er dat het belangrijk is om duidelijk te zijn en snel ter zake te komen.

Aan de New York Times verklapte hij zijn tip: “Mensen hebben in werkelijkheid meestal niet zoveel tijd nodig als ze me vragen. Wil iemand me bijvoorbeeld een uur spreken, dan zeg ik: ‘Je krijgt een halfuur’. Wil hij me een halfuur zien, dan geef ik hem een kwartier. Op die manier dwing ik mensen om hun betoog preciezer te maken. Ik krijg zo meer dingen gedaan op een dag, kan meer mensen ontmoeten en werk veel efficiënter.”

Larry Page ontsloeg zijn secretaresse

asset/50516Larry Page, topman van Google, waakt erover dat zijn bedrijf de frisheid van een jonge start-up niet verliest. Daarom wil hij af van bureaucratische structuren en hamert hij erop dat de Google-werknemers direct met elkaar in contact moeten staan.

Hij en medestichter Sergey Brin ontsloegen dan ook hun secretaresses toen ze vonden dat die hen voor te veel overbodige vergaderingen uitnodigden. “De meeste mensen durven mij niet rechtstreeks te vragen of ze met mij kunnen praten”, zegt Page. “En dan vragen ze het maar aan een secretaresse.” Iedereen die nu Page iets wil zeggen, moet persoonlijk naar hem toestappen.

Carol Smith werkt hard op zondag en minder hard op maandag

asset/50517Elke zondag zit Carol Smith, de Chief Revenue Officer van modeblad Harper’s Bazaar, minstens vier uur hard te werken op kantoor. Ze ploegt vooral door e-mails en regelt haar afspraken. Op die manier maakt ze de maandagochtend voor zichzelf wat draaglijker. “Op zondag is het rustig”, zegt ze tegen the New York Times, “en dan handel ik graag al een paar dingen af. Als ik dan ’s maandags terug op kantoor kom, lijkt het een klein beetje vakantie.”