5 smartphone apps voor reizende zakenlui

Angry Birds, allemaal goed en wel, maar er bestaan ook nuttige apps die je op je smartphone kan installeren om je het professionele leven ‘on the road’ wat makkelijker te maken. Fortune zette de 5 handigste toepassingen op een rijtje. Sommige ervan kunnen je ook op kantoor van pas komen. We stellen ze graag kort aan je voor.

1.    Expensify

Wie reist voor z’n werk, maakt kosten en wordt geacht die nauwgezet bij te houden. Deze gratis applicatie biedt een uitkomst: je kan er je reiskilometers mee bijhouden, er een overzicht van je gemaakte kosten mee maken en met de camera van je telefoon foto’s nemen van kasticketjes. Een slim scanningsysteem zorgt er dan voor dat standaardinformatie zoals de datum en het aankoopbedrag automatisch herkend wordt.

Beschikbaar voor iPhone, iPad, Android-, WebOS- en BlackBerry-toestellen.

www.expensify.com/mobile

2.    WebEX Meeting Center

Met deze tool kan je via je mobiele telefoon vergaderingen volgen door documenten en presentaties te delen en door te chatten met de andere deelnemers. Webconferenties, quoi. Deze applicatie van Cisco Systems is gratis, maar wie zelf gesprekken wil beginnen moet zich eerst (betalend) inschrijven.

Beschikbaar voor iPhone, iPad en Blackberry-toestellen.

www.webex.com/mobile

3.    Tripit

Tripit maakt het gemakkelijk om al je reisinformatie steeds bij de hand te hebben. Forward gewoon alle bevestigingsmails die je gekregen hebt van vliegtuigmaatschappijen, autoverhuurbedrijven en hotels naar plans@tripit.com en je ontvangt een overzichtelijk reisplan op je smartphone.

De basistoepassing is gratis, extra toeters en bellen kosten 49 dollar per jaar.

Beschikbaar voor iPhone, iPad en Blackberry-toestellen.

www.tripit.com/uhp/mobile

4.    Roambi

Aangewezen voor wie fancy grafiekjes en diagrammen wil tonen op z’n smartphone. Gegevens worden automatisch grafisch voorgesteld en doorgestuurd naar je mobiele toestel. De gratis versie kan je ‘syncen’ met Excel, maar voor de integratie met meer gesofisticeerde systemen moet je (diep) in de buidel tasten.

Enkel beschikbaar voor iPhone en iPad.

www.roambi.com

5.    Box

Er zijn heel wat sociale tools om onderweg bestanden te bekijken en te delen, maar Fortune koos voor Box. Net zoals Dropbox of Google Docs maakt Box het mogelijk om samen te werken aan documenten die je hebt opgeslagen in de ‘cloud’.

De toepassing wordt beschermd met een paswoord en is gratis als je je tevreden stelt met een beperkte opslagcapaciteit. Extra gigabytes kan je kopen vanaf 15 dollar per maand.

Beschikbaar voor iPhone, iPad en Android-toestellen.

www.box.net/features/mobile