5 redenen waarom je beter voor een vrouwelijke baas werkt

Mannen worden nog steeds gezien als betere bazen, tot die conclusie kwam de jobsite UKjobs.net. Toch mag het vrouwelijk geslacht niet onderschat worden. 5 redenen waarom een vrouwelijke baas hebben zo zijn voordelen heeft.

In functies die vooral door mannen worden bekleed, worden de vaardigheden van vrouwen vaak in vraag gesteld. Mannen zouden hun problemen thuis laten, redelijker zijn en minder stemmingswisselingen hebben. Klinkt goed, maar ook vrouwelijke bazen hebben zonder twijfel hun positieve kanten, zij blinken immers uit in andere dingen.

5 voordelen van een vrouwelijke baas

  1. Mensgerichter: door deze eigenschap zijn vrouwen beter in het motiveren van hun werknemers.
  2. Emoties: dit wordt vaak gezien als iets negatiefs. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Als de emoties die ze ervaren van een positieve aard zijn, kan dat een extra drijfveer zijn voor betere werkprestaties en een betere werksfeer.
  3. Emoties: op je werk wordt er van je verwacht dat je persoonlijke problemen thuis laat. Dat lukt natuurlijk niet altijd. Daarom kan het handig zijn om een vrouwelijke baas te hebben. Zij kunnen immers beter omgaan met de persoonlijke problemen van hun werknemers.
  4. Verzorging: vaak zijn het de vrouwen die zorgen voor de verzorging van de gezinsleden. Voor werknemers kan dat enkel een voordeel zijn. Doordat ze in het gezin de verantwoordelijkheid dragen voor de verzorging, zijn ze zich bewuster van de noden van hun werknemers.
  5. Praters: vrouwen zijn betere praters. Als hen iets dwarszit, zullen ze het zo goed mogelijk proberen uit te leggen. Ook als ze goede dingen zien, zullen zij eerder geneigd zijn om complimenten te geven.

Bron: medicalnewstoday.com, nytimes.com