5 redenen om als student je carrière uit te bouwen

Studenten wachten niet langer totdat ze afgestudeerd zijn om zich in de professionele wereld te smijten. Deze young professionals starten bedrijven en cultiveren hun carrière naast hun lessen. In Amerika, volgt twee derde van de universiteitsstudenten een ondernemersvak. Het is dan ook geen wonder dat studenten van de geplaveide paden afwijken en niet via een stage ervaring op doen, maar het heft in handen nemen en een bedrijf op starten.

Grote bedrijven zoals Facebook en FedEx zijn ontstaan toen de oprichters nog op de schoolbanken zaten. Dit bewijst dat er een groot groeipotentieel is voor de universiteitsstart-ups. Of je nu een eigen merk opricht, een blog start of een nieuwe app ontwikkelt, er zijn 5 redenen om daar al tijdens je studies aan te beginnen.

1. Bronnen

Als student heb je toegang tot enorme research databases, hoog technologisch materiaal en professionele software. Op universiteitscampussen zijn allerlei middelen aanwezig, die elders moeilijk te vinden of heel duur zijn. Wil je een blog of een serie op YouTube maken? Dan heb je ongelimiteerde toegang tot Photoshop en iMovie.

2. Know how

Je start een eigen bedrijf op, maar je hebt geen idee hoe je het moet aanpakken. De lessen waren niet voldoende en je hebt hulp nodig om je ideeën concreet te maken. Dan heb je als student geluk. Op de campussen loopt het vol met professionals met jarenlange ervaring: professoren, administratief medewerkers en onderzoekers. Ze zijn er om je te helpen, dus je hebt maar de juiste personen te kiezen. Je kunt elk departement binnenwandelen en experts vragen om wat uitleg of enkele tips.

3. Toegang tot de consument

Als het product dat je wilt ontwikkelen gericht is op een doelgroep die ook twintigers omvat, is een campus een goudmijn. Je bent letterlijk omringd door duizenden potentiële investeerders, consumenten en cliënten. Het is de uitgelezen plaats om een grote groep kennis te laten maken met je product. Op een campus gaat alles snel de ronde en voor je het weet, heb je een groep geïnteresseerden. Het is ook de ideale plaats om feedback te krijgen. Grote bedrijven betalen veel geld voor enquêtes over consumententevredenheid. Het enige wat jij moet doen, is feedback vragen aan een groep medestudenten en hen achteraf op pizza’s trakteren als bedanking.

4. Promotie

Marketing en promotie zijn noodzakelijk om een bedrijf groot te maken.  Advertenties in de media zijn onbetaalbaar. Maar elke campus heeft wel een eigen radiostation of studentenkrant, waarin studenten hun projecten gratis kunnen promoten. Ook de departementen en scholen pakken graag uit met de successen en initiatieven van hun studenten en sturen dan ook persberichten uit of zetten een link op hun website.

5. Kantoor- en eventruimtes

Heb je een kantoor of een plaats om de lancering van je website te promoten nodig? Zoek het niet verder dan de campus. Universiteiten en hogescholen bieden hun studenten hun zalen en kantoren gratis of aan een korting aan. Die kans krijg je elders nooit.

Bron: Black Enterprise