Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

5 gekke bedrijven die miljoenen waard zijn

Er zijn mensen die flink hun boterham verdienen met de verkoop van de gekste producten: zonnebrillen voor dikke mensen, om er maar één te noemen. Of lichtgevende ijsblokjes.

1. Mabel’s Labels

Vraag het maar aan ouders wiens kind op kamp vertrekt: alle kledingstukken moeten gemerkt zijn met de naam van zoon- of dochterlief. Julie Cole zag hier het gat in de Noord-Amerikaanse markt, en richtte “Mabel’s Labels” op in 2002 met een startkapitaal van 10.000 dollar. Ondertussen verkoopt ze ook metalen labels, polsbandjes en allergielabels; met een totale opbrengst van 2002 tot 2009 van 4 miljoen dollar.

 

2. Fatheadz

Het concept is simpel: zonnebrillen voor dikke mensen. Met een initiële investering van 500.000 dollar in 2004 werd ondertussen in 2010 2 miljoen dollar opgehaald. Voorlopig verkoopt de 135 kilogram zware oprichter Rico Elmore alleen zonnebrillen voor mannen, maar er staan plannen op stapel voor een vrouwenlijn. Onder een andere naam, natuurlijk.

 

3. Litecubes

Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft het uitgevonden. Straffer nog, iemand heeft er munt uit geslagen! De Amerikaanse fotograaf Carl Vanderschuit ontwikkelde in 2001 tegen een opstartkost van 100.000 dollar fake, lichtgevende ijsblokjes”. Ondertussen bracht zijn business meer dan 1,3 miljoen dollar op (in 2009), en verkoopt hij ook lijnen met lichtgevende glazen, hoedjes en rietjes.

 

4. Blacksocks

Eén van de grootste succesverhalen van deze lijst is Blacksocks, een website met een simpel maar overweldigend succesvol concept. Via een “sockscription”, een abonnement op sokken, krijg je op regelmatige tijdstippen 3 paar sokken in het model en kleur van jouw keuze. Sinds de start in 1999, toen de Zwitserse oprichter Samuel Leichti 30.000 dollar startbudget investeerde, heeft Blacksocks hem meer dan 5 miljoen dollar opgebracht. Ka-tching!

 

5. DNA 11

Twee beste vrienden, Adrian Salamunovic and Nazim Ahmed, startten in 2005 met het maken van zogenaamde “DNA kunst”. Met een machine gelijkaardig aan degene die Ahmed verkocht voor een Canadees biotechbedrijf experimenteerden ze in 2005 met visualiseren van DNA. Nadat ze enkele kunstwerken aan familie en vrienden verkochten, en een kleine tentoonstelling hielden; barstte de firma uit zijn voegen: de oorspronkelijke investering van 5.000 dollar heeft zichzelf vele malen terugbetaald dankzij inkomsten van 1,4 miljoen dollar (in 2009).

 

 

Bron: Forbes.com