Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

5 fouten die je moet vermijden op Twitter

Twitter is een geweldige tool om je helpen in je professionele leven. Toch zijn er enkele fouten die je zeker moet vermijden wanneer het medium wil inzetten voor je carrière. Vijf aandachtspunten voor wanneer druk aan het (re)tweeten gaat.

1. Je tweet naar een select publiek wanneer dat niet de bedoeling is

Wanneer je een tweet begint met een gebruikersnaam, bijvoorbeeld @vacaturedotcom, is deze tweet alleen zichtbaar voor twitteraars die jou én de genoemde volgen. Als je wil dat de tweet verschijnt op de tijdlijn van iedereen die jou volgt, begin dan je tweet met een punt: .@vacaturedotcom.

2. Je foto's zijn niet aangevuld

Als twitteraar kan je maar beter de mogelijkheden van het medium ten volle benutten. Dat houdt onder andere in dat je de lay-out van je profiel verzorgt, door niet alleen een profielfoto toe te voegen, maar ook een 'header'. Die header verschijnt rond je profielfoto en bepaalt mee je imago. Verander ook de standaard achtergrond op je profiel naar een exemplaar dat er minder 'gewoontjes' uitziet.

3. Je Twitter bio is nietszeggend

Als je wil gevonden worden kan je best je twitter-bio optimaliseren met enkele sleutelwoorden. Staat de jouwe gevuld met hashtags als #catlover, #burgeraddict en #zumbadancer? Vul die 160 tekens tellende beschrijving liever in met jouw kennisdomeinen en vaardigheden, zoals #ondernemer of #HR.

4. Je post al je tweets automatisch ook op Facebook

Wat je post op Twitter wordt ook automatisch doorgestuurd naar je Facebookprofiel? Slecht idee. Niet alle facebookgebruikers gewoon aan de specifieke twittertaal met hashtags en @-mentions. En wie je op beide netwerken volgt krijgt dan steeds twee keer dezelfde informatie te zien. Kies dus voor een verschillende aanpak voor beide netwerken.

5. Je #praat in #hashtags

Hashtags zijn handige hulpmiddeltjes om tweets over een bepaald thema te groeperen. Ze verhogen dus je visibiliteit, wanneer ze correct worden gebruikt. Trap dus niet in de val om in elke tweet van 140 tekens zo veel mogelijk hashtags te proppen. Ze maken je berichten quasi onleesbaar.

Bron: inc.com