Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

5 concrete tips om feedback te geven aan je baas

Chaos bij de MR. De slechte verkiezingsresultaten en de interne verdeeldheid dwingen Didier Reynders op te stappen als partijvoorzitter. Wat hadden de Franstalige liberalen moeten doen om een crisis als deze te vermijden? Hoe hadden de partijleden Reynders op zijn fouten kunnen wijzen?

Durf je mond opendoen

Van je collega's weet je doorgaans wel wat hun sterke en zwakke punten zijn. Meer nog, je kunt hen er zonder probleem attent op maken. Bij je baas ligt dat wellicht een stuk gevoeliger. Want, misschien breng je je carrière wel in gevaar als je openlijk je mening geeft? Nochtans is ook hij gebaat bij eerlijke feedback. Hoe kan hij anders zijn gedrag en zijn stijl bijsturen?

Uiteraard moet je tactvol tewerk gaan. Hou je bijvoorbeeld aan volgende regels:

1. Zorg voor een goede verstandhouding

Om kritiek te kunnen geven, is er in eerste plaats vertrouwen nodig. Leef je op voet van oorlog met je baas, dan zal je feedback wellicht niet geapprecieerd worden. Is je baas van het cholerieke type of weet je dat hij niet om kan met kritiek, dan is het wellicht beter niets te zeggen. Zoniet dan zal je commentaar zich vroeg of laat tegen je keren.

Heb je wel een goeie relatie met je baas, wees dan eerlijk en in geen geval beschuldigend. Je intenties moeten positief zijn: je wil hem in eerste plaats helpen zich te verbeteren.

2. Laat het initiatief aan je baas

Ook al kan je het goed vinden met je baas, onverwachte commentaar zal hem helemaal uit zijn lood slaan. Idealiter vraagt je baas zelf naar je mening en legt hij uit welk soort feedback hij verwacht. Ligt er iets op je lever dat je graag wil aankaarten, kies dan voor de indirecte aanpak. Vraag bijvoorbeeld of je hem kunt helpen, of hij geïnteresseerd is in je mening over die nieuwe klant/dat nieuwe dossier...

3. Gedraag je niet alsof jij de baas bent

Zeg niet "Als ik de baas was, dan zou ik...", want dat komt heel arrogant over. Je wekt de indruk dat je alles beter weet en liever zelf in zijn stoel zou zitten. Wees zoals altijd opbouwend in je kritiek. Geef concrete voorbeelden en denk na over verbeteringen.

4. Ga de discussie niet uit de weg

Loopt het onverwacht toch uit de hand, blijf dan zelf kalm en antwoord op zijn bemerkingen. Misschien is het zelfs beter het gesprek even on hold te zetten en even af te koelen. Is de storm gaan liggen, vraag dan of hij er nog verder over wil praten en of hij in de toekomst nog feedback wil.

5. In geval van twijfel: zwijg

Weet je niet hoe je baas zal reageren op je feedback of denk je dat het onderwerp te delicaat is, dan is het waarschijnlijk beter te zwijgen. Er is immers geen enkele reden om je job op het spel te zetten.

Vind je dat het gedrag van je baas echt onaanvaardbaar is of heeft hij een grove fout gemaakt, ga dan een trapje hoger. Misschien zit hij niet op de juiste plaats?

Tekst: Elodie Fontaine – Bron: Harvard Business Review

Reageer: Mag jij kritiek geven op je baas?

Sommige bazen vragen er zelf naar, anderen denken er zelfs niet aan hun medewerkers feedback te vragen over hun manier van werken. Hoe zit dat bij jou?

Lees ook:
- "Ik ga uit mijn druk bij kritiek. Wat nu?"
- Hoe reageer je op kritiek?