43% verandert van werk omdat hun job niet interessant is

Hoogopgeleiden die veranderen van werkgever, geven aan dat de inhoud van de job hen niet of niet meer interesseerde. Voor 43% is dat de belangrijkste reden om weg te gaan. Ook het gebrek aan doorgroeimogelijkheden (43%) en weinig waardering (29%) dragen bij aan hun vertrek. 

 

Voor laagopgeleiden komen er nog enkele redenen bij. Zij zoeken ander werk omdat ze een hoger loon willen, meer ruimte om werk- en privétijd flexibel in te richten en meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

 

Toverwoorden: loon, werksfeer en inhoud

59% van de ontevredenen gaat latent op zoek naar een nieuwe baan. Maar 28% schikt zich al dan niet tijdelijk in zijn lot en zoekt niet actief naar ander werk.

 

Hoe werkgevers hoogopgeleide professionals aan zich kunnen binden, werd eveneens onderzocht. Bedrijven doen er goed aan te benadrukken dat het bij hen goed verdienen is (64%). Ze moeten er ook voor zorgen dat de werksfeer goed zit (52%) en dat de inhoud van het werk kan boeien (50%). Ondanks het feit dat er meer parttime jobs beschikbaar komen, blijft fulltime werk erg populair in Nederland. Bijna de helft (48%) van de hoogopgeleiden geeft de voorkeur aan een fulltime dienstverband.

 

Bron: online onderzoek van de Nederlandse rekruteerder Yacht, een onderneming van Randstad Holding.