Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

4 veel gehoorde vooroordelen over informatici

Informatici krijgen tal van etiketten opgeplakt: gaande van asociaal over prutsers tot nerds. Vooroordelen die niet altijd zo gegrond blijken. Wij zetten er vier op een rij en proberen ze te weerleggen. Wat denk jij?

1. "Informatici zijn niet creatief"

Informatici doen wel meer dan dag in dag uit voor hun computer zitten. Om de beste oplossingen te vinden, moeten ze zich constant bijscholen en voortdurend overleggen met collega's. Bovendien vraagt het flink wat creativiteit om iedereen tevreden te stellen.

2. "Een echt mannenberoep"

Akkoord, er zijn meer mannen dan vrouwen die kiezen voor dit beroep, maar zij die er wel voor kiezen zijn minstens zo tevreden over hun job als mannen. Of hoe vrouwen en technologie toch perfect kunnen samengaan.

3. "Ze zijn zo asociaal, meneer!"

Wist je dat een informaticus slechts 20% van zijn tijd echt besteed aan programmeren? Het merendeel van zijn tijd brengt hij door met zijn collega's of klanten, met wie hij moet discussiëren, onderhandelen,... De ideale informaticus combineert zijn technische kennis daarom met flink wat sociale vaardigheden.

Deze getuigenis illustreert dat perfect.

4. "Hun taak? Een beetje prutsen met de computer"

Informatici zijn een beetje van alle markten thuis. Je vindt ze terug in alle geledingen van het bedrijf en alle sectoren, zelfs in de gezondheidszorg en de entertainmentindustrie. Aan hen om technische oplossingen voor te stellen aangepast aan de noden van hun sector of bedrijf.

Bron: Des métiers pour l’informatique, Sarah Gallez, chercheuse à la Faculté d’informatique de l’Université de Namur, brochure publiée par l'AWT