4 onmisbare vaardigheden in 2013

De Wall Street Journal heeft een lijst gemaakt met vaardigheden die het meest zullen gevraagd worden in 2013. Verandert er wat op de arbeidsmarkt?

Om volgend jaar een job of promotie vast te krijgen zijn volgens experten dit de vier vaardigheden waarop je volop moet inzetten.

1. Duidelijk communiceren

Wie helder zijn argumenten kan overbrengen heeft een voetje voor. Volgens experten zijn onze communcatievaardigheden immers sterk afgenomen, en dat zou deels de schuld zijn van de nieuwe media.

Werknemers zijn voortdurend gejaagd, multitasken en letten niet meer op hun spelling. In een wereld waar Facebook, Twitter en sms alle communicatie lijken te beheersen kunnen weinigen nog een presentatie geven of een lange tekst schrijven.

2. Personal branding verzorgen

Jij bent ongetwijfeld met verschillende profielen aanwezig op het internet. Het is onvermijdelijk: recruiters screenen systematisch jouw Twitter-, Facebook- en LinkedIn-pagina om zich een idee over jou te vormen.

Het is dus van kapitaal belang dat je je online imago goed beheert, als je een goede indruk wil nalaten.

3. Flexibel zijn

In tijden van crisis moet je je erg snel kunnen aanpassen aan de veranderende noden van je werkgever. Durf uit je comfortzone te stappen.

Sta er voor open om nieuwe dingen te leren. Voortdurend nieuwe vaardigheden verwerven en je huidige verbeteren is de boodschap.

4. Proactief optreden

In 2013 zullen werkgevers nog meer productiviteit en initiatief van hun werknemers verwachten.

Je kandidaat stellen om een project te leiden, innoveren, strategieën aandragen ... Maak jezelf zichtbaar met goede ideeën.

Bron : The Wall Street Journal