4 lichaamstaaltips voor managers

Wil je succesvol zijn in ondernemen? Leer dan deze lichaamshoudingen aannemen: ze stralen macht en professionaliteit uit.

1. Rug recht

Recht je rug en hou je schouders naar achter. Strek jezelf uit tot je volledige lengte, je straalt er zelfvertrouwen mee uit. Ook als je zit, bijvoorbeeld in vergaderingen, is het belangrijk om je rug recht te houden. Een gebogen rug geeft de indruk dat je niet geïnteresseerd bent. Kijk recht voor je uit wanneer je wandelt en hou een stevige tred aan.

2. Handen

Wie zijn handen in zijn zakken houdt geeft de indruk iets te verbergen. Richt je handpalmen naar je gesprekspartner, het duidt op openheid. Wanneer je elkaar de hand schudt, laat het dan een stevige handdruk zijn, zonder de hand van je gesprekspartner tot moes te knijpen.

3. Oogcontact

Kijk recht in de ogen van je gesprekspartner. Het geeft aan dat je geïnteresseerd bent, en je straalt zelfvertrouwen uit. Richt ook je volledige lichaam naar de persoon waarmee je praat, draai niet alleen je hoofd. Glimlach ook regelmatig, het geeft je een positieve uitstraling.

4. Kledij

Kleed je professioneel en netjes. Verzorg jezelf, kam je haar en geef steeds een zakelijke indruk met je kleren, schoenen en aktentas. Voor de vrouwen: geef niet te veel blote huid prijs.