Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

38 werknemers laten bedrijfslogo tatoeëren voor hoger salaris

Het logo van je werkgever permanent op je lichaam laten zetten in ruil voor 15% opslag: volstrekte waanzin of een aanlokkelijk voorstel? Het New-Yorkse vastgoedbedrijf Rapid Reality vond in elk geval al 38 van zijn medewerkers bereid om op deze manier hun levenslange trouw te bewijzen.

Jezelf omvormen tot een wandelend reclamepaneel, het is een behoorlijk extreme vorm van ‘branding’, maar de werknemers die op het voorstel ingingen, hebben er geen problemen mee. “Ik zie mezelf nooit nog voor een ander bedrijf werken”, zegt makelaar Adam Altman, die het logo – twee met elkaar verbonden letters R – op zijn arm liet tatoeëren. “Ik ben er nu helemaal zeker van dat ik me altijd keihard zal blijven inzetten voor Rapid Reality. Mijn tatoeage is een blijvend symbool dat toont dat ik me levenslang aan dit bedrijf verbind.”

Veel vrijheid

Anthony Lolli, de oprichter van het Rapid Reality, heeft heel wat bewondering voor de toewijding van zijn medewerkers. “Ze zien hun tatoeage als een eremedaille en krijgen daardoor veel respect van collega’s en klanten”, zegt hij aan de gespecialiseerde website Inman News. “Het helpt hen ook om deals af te sluiten. Klanten houden nu eenmaal van mensen die 100% toegewijd zijn aan hun werk.” Via de sociale media verspreidt Lolli dan ook trots foto’s en filmpjes van zijn getatoeëerde werknemers, wat hem al heel wat publiciteit heeft opgeleverd.

Volgens vaktijdschrift The Real Deal is de loyaliteit van de Rapid Realtiy-werknemers ook te wijten aan de manier waarop het bedrijf georganiseerd is. De makelaars krijgen de vrijheid om hun zaken te regelen als franchisehouders. Dat geeft hen een voordeel ten opzichte van concurrerende bedrijven die meer centraal geleid worden.