3 tools om in een handomdraai een grafisch cv te maken

Wil je creatief uit de hoek komen met je cv? Dan overweeg je misschien om er een infografiek aan toe te voegen. Heel erg leuk en opvallend, maar moeilijk te maken voor wie geen grafisch vormgever is. Deze sites klaren de klus in jouw plaats.

Een cv moet uiteraard inhoudelijk sterk zijn, maar veel rekruteerders plukken toch eerst de fraai vormgegeven exemplaren uit de stapel. Kies dus met zorg je lettertype, let op de bladspiegel en – waarom ook niet – voeg misschien eens een infografiek toe aan je cv.

Zo’n infografiek geeft een visuele voorstelling van jouw carrière en competenties en kan in één oogopslag veel duidelijk maken. Dankzij de volgende drie sites is het kinderspel om er een te maken.

1. Vizualize.me

Met Vizualize.me kan je de gegevens op je LinkedIn-profiel via één druk op de knop omzetten in een mooi vormgegeven infografiek.

Geen paniek als die er niet helemaal zou uitzien zoals jij het wil, want je kan er achteraf nog alles aan veranderen: de kleuren, het lettertype en ook alle gegevens, gaande van ervaring over opleiding tot talenkennis en interesses.

Enig nadeel: je kan de grafiek niet exporteren. Gelukkig is er nog de ‘Print Screen’-toets waarmee je dit probleem kan omzeilen.

2. Re.vu

Een gelijkaardige site is Re.vu. Ook hier volstaat het om in te loggen met je LinkedIn-account om een grafisch cv te creëren.

Re.vu focust op je carrièretijdslijn, maar je kan ook meer zaken toevoegen, zoals je competenties of interesses. Die extra grafieken moet je wel manueel aanmaken. Bijkomend nadeel: ook hier kan je niet exporteren. Wat je wel kan is je infografiek delen op Facebook, Twitter en LinkedIn.

3. Kinzaa

Ook bij Kinzaa kan je je gegevens importeren uit LinkedIn, al hapert de site (die nog in bèta is) af en toe wel eens.

De focus ligt hier op jouw competenties en verantwoordelijkheden door de jaren heen. Dus als je wil duidelijk maken waar je precies je tijd aan besteedde in je vorige jobs, dan is deze tool ideaal voor jou.

Bovendien is er ook een rubriek waarmee je jouw persoonlijkheid en voorkeuren in kaart kunt brengen. Zo kan je aanduiden of je graag in een groot of een klein bedrijf werkt, of jobzekerheid belangrijk is voor jou, hoe snel je beslissingen neem, etc.

En een bijkomend voordeel : je kan de infografiek makkelijk exporteren als pdf.

Bron: Openforum.com