3 excuses die je nooit mag gebruiken op kantoor

Je onophoudelijk voor van alles en nog wat excuseren is geen goede strategie in het bedrijfsleven, maar soms moet je jezelf toch verantwoorden voor je fouten, bijvoorbeeld als je vertraging oploopt of ondermaatse kwaliteit hebt afgeleverd.

Deze excuses moet je alvast koste wat kost vermijden.

1. "De trein had weer vertraging"

Het is een banaal excuus, en er is weinig kans dat je hiermee serieus genomen wordt. Het is publiek geheim dat de NMBS niet van de stiptste is, en ook files zijn niet vreemd in ons land. Je houdt er dus maar beter rekening mee dat je traject niet in optimale omstandigheden zal verlopen. Vertrek dus iets vroeger.

Je baas zal zeker waarderen dat je de verantwoordelijkheid neemt om de onzekere reistijd mee in te calculeren.

2. "Ik wacht op een telefoontje van boekhouding"

De mensen van de boekhouding (of HR, of IT, of ...) moeten flink wat verduren. Ze zijn vaak het zwarte schaap als een deadline gemist wordt. Het laatste wat je baas dan wil horen is dat het de schuld is van iemand anders.

Vergeet niet dat dit project jouw verantwoordelijkheid is, en dus ook jouw fout als je de betrokken personen niet (genoeg) herinnerde aan hun taken.

3. "Ik wist niet hoe dat moest"

Als een project naar de haaien gaat, moet je je achteraf niet beroepen op onwetendheid. In het begin van een nieuw traject hulp vragen aan meer ervaren profielen is noodzakelijk, maar achteraf je eigen onkunde als excuus opwerpen doet je alleen maar gezichtsverlies lijden.

Bron: The Daily Muse