3.300 euro bruto als manager bij Lunch Garden

Naam: Laurence Francq

Leeftijd: 35 jaar

Diploma: Bachelor boekhouding – fiscaliteit

Burgerlijke staat: Alleenstaand zonder kinderen

Salaris: Maandelijks 3.300 euro bruto + variabele wedde gelinkt aan de resulaten van de groep

Extralegale voordelen: bedrijfswagen met tankkaart, groepsverzekering en pensioensparen, forfaitaire onkostenvergoeding (125 euro per semester)

Sparen: ongeveer 300 euro per maand

Laurence Francq is al 2 jaar manager bij een Lunch Garden restaurant in Namen. Ze begon 6 jaar geleden aan haar loopbaan bij Lunch Garden als verantwoordelijke, maar groeide door tot manager.

Vandaag leidt ze een team van 35 personen en werkt ze met een flexibel uurrooster. Haar job vereist vooral avond- en weekendwerk.

Appartement : 650 euro per maand

“Ik heb mijn eigen appartement gekocht, daar betaal ik 650 euro per maand voor af. De kosten zoals water en elektriciteit bedragen maandelijks zo’n 100 euro. De kosten voor mijn wagen en GSM worden betaald door mijn werkgever. Daarenboven kan ik bijna iedere dag in het restaurant eten. Kosten voor eten bedragen daarom nooit meer dan 100 euro per maand.

Motorfiets: 4.500 €

“In mijn vrije tijd oefen ik als amateur enkele sporten uit: tennis, hardlopen, badminton en mountainbike. De abonnementen die ik daarvoor heb, kosten me bijna 150 euro per jaar. Omdat ik het meeste materiaal al heb, hoef ik daar niet meer veel geld aan uit te geven. Af en toe schaf ik me wel nieuwe sportschoenen aan, die kosten dan tussen 70 en 100 euro. Een tijdje geleden heb ik ook een motorfiets van 4.500 euro aangekocht. Mijn bedrijfswagen gebruik ik voor de dagelijkse trajecten, mijn motorfiets voor ritjes in de vrije tijd.  

Last minute naar de Dominicaanse Republiek: 900 euro

“Ik probeer voor alle zekerheid iedere maand 300 euro te sparen. Ik ga één of twee keer per jaar op reis. Wanneer ik op reis wil, doorzoek ik het internet op aanbiedingen of last minute reizen. Zo ben ik eens naar de Dominicaanse Republiek gereisd; voor een volledig pension kostte me dat maar 900 euro voor twee weken! De volgende reisbestemming zal waarschijnlijk Mexico zijn.”