12 opmerkelijke cijfers over het leven op de werkvloer

Hoeveel uren in ons leven slijten we op de werkvloer? Hoeveel werknemers hebben al eens een relatie gehad met een collega? Hoeveel bedraagt het gemiddelde bruto maandloon? 12 opmerkelijke cijfers.

80

Wereldwijd voelt 80% van de werknemers zich ontevreden bij hun werk.

90.000

Gemiddeld spenderen we 90.000 uren van ons leven aan het werk.

10

De kans op een echtscheiding is twee keer hoger dan het gemiddelde bij een koppel waarvan één van de partners meer dan tien uur werkt.

8

Leve het jobhoppen: gemiddeld hebben Amerikanen zo’n 7 tot 8 verschillende jobs voor hun dertigste.

38

In Saoedie-Arabië hebben werknemers het meeste last van stress: 38% geeft aan te lijden onder stress op het werk. In India gaat het er relaxter aan toe: daar klaagt 13% over stress op het werk.

6.680

Jaarlijks is de Amerikaanse werknemer meer dan 100 uren onderweg naar het werk. Vacature Magazine berekende samen met Touring Mobilis dat een Belgische werknemer die het traject Antwerpen-Brussel aflegt tijdens zijn carrière zo’n 6.680 uren in de wagen zit.

Lees nog meer: Hoelang sta je tijdens je carrière in de file?

0,6

Dalton Conley, socioloog aan de New York University onderzocht de relatie tussen het gewicht van vrouwen en hun loon. Uit zijn studie bleek dat het gewicht bepalend is voor hoeveel ze verdient. Stijgt je BMI met 1 procent? Dan ga je het de komende maand met een loon van 0,6 procent minder moeten doen. Mannen hebben meer geluk, bij hen zou het gewicht geen effect hebben op hun inkomen.

10.000

In Japan sterven er jaarlijks 10.000 werknemers op het werk, ten gevolge van zware werkweken van 60-70 uur per week. Het fenomeen heeft zelfs een naam: ‘Karoshi’ of ‘dood door overwerk’.

76

In 2009 waren er 76 dodelijk werkongevallen in België. Bij bouwvakkers komen de meeste dodelijk arbeidsongevallen voor. Het meest voorkomende arbeidsongeval is dat door een val.

31

31% van de Belgische werknemers is al eens verliefd geworden op een collega. In 18% van deze gevallen werd er zelfs een relatie aangegaan.

80

Volgens De Grote Salarisenquête van Vacature en KULeuven, verdient 80% van de Belgen meer dan 2.000 euro bruto per maand. Het gemiddelde bruto maandloon is 3.004 euro.

9

Japanners nemen jaarlijks maar 9 vakantiedagen. Nochtans hebben ze recht op 16 dagen. De Fransen hebben recht op 34 vakantiedagen, waar ze ook gretig gebruik van maken.